Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Browserudgave

Luder

Begrebet luder kan bruges synonymt med begrebet prostitueret. En prostitueret kvinde vil altid være en luder. Men den kvinde der får begrebet luder smidt efter sig, behøver ikke altid være prostitueret i den normale betydning af ordet. Begrebet luder er også et skældsord, som mænd benytter mod kvinder, der bryder rammerne for kvinderollen, ved at de lever ikke-monogamt.

Man kommer galt af sted, hvis en forsøger at bestemme luderbegrebets indhold, eller forsøger at finde ud af hvad en luder er; hvor megen seksualitet med hvor mange der skal til, før en kvinde er en luder osv. Det kommer af, at ordet ikke har noget reelt indhold, men mere er et sprogligt begreb. Der findes ikke nogen som er en luder, men luder kan anvendes som skældsord om alle kvinder, der har haft mere end én seksualpartner i livet.

Luder er et af sprogets mest nedsættende ord om kvinder. Man skulle umiddelbart tro, at ordet horebuk var det tilsvarende for mænd. Dette begreb kan imidlertid være positivt. Det har en form for «mandighed» over sig, noget «os-mænd-imellem»: Mænd kan slå hinanden gemytligt på skulderen og med et glimt i øjet sige: «Åh, du din gamle horebuk».

K.Me.

Beslægtede opslag

Originalopslag fra pax Leksikon (1978-82)

Læst af: 82.864