Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Browserudgave

Texaco

Hovedkvarter: USA

Omsætning: 31,7 mia. US$ (1998)

Profit: 578 mio. US$ (1998)

Antal ansatte:

 

Multinationalt nordamerikansk olieselskab, USA's tredje største (efter Exxon og Mobil) og USA's 8. største industriselskab. I 1930'erne leasede Texaco en million tønder land olie rige vådområder i Louisiana.

Texaco og Chevron ejer Caltex, der indledte olieudvinding i Saudi Arabien i 1936 og som nu opererer i 58 lande i Asien og omkring Stillehavet. Opkøbte i 1983 Getty Oil for 8,6 mia. US$. Det skete i kamp med Pennzoil og havde nær medført konkurs for Texaco.

Texaco's Star Enterprise er et joint venture der producerer råolie i Saudi Arabien; Texaco's Frontier Group er involveret i olieefterforskning over hele verden - især i Latinamerika og omkring Stillehavet.

Texaco står bag bygningen af en olie pipeline tværs gennem Equador. Derfra er der gennem de seneste 20 sket udslip af 65.000 tons olie i et område der beboes af de indfødte folk Quichua, Siona, Secoya, Cofan, Shuar og Huaroni.

A.J.

Beslægtede opslag

Sidst ajourført: 1/5 2001

Læst af: 25.308