Zionismens terror mod Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

STOP ISRAELS, USA's og EU's FOLKEMORD I GAZA!
STOP ISRAELS KRIGSFORBRYDELSER!

I 1943 nedkæmpede den nazistiske besættelsesmagt oprøret i den jødiske ghetto i Warzawa, myrdede 20.000 og fordrev 36.000.

I 2023 har Israel indledt et folkemord i Gaza, har iflg. EuroMed myrdet over 26.000 civile (heraf 11.000 børn). Dertil kommer titusinder, der fortsat er begravet i ruinerne fra Israels terrorbombardementer. Dets hensynsløse angreb på hospitaler, skoler, flygtningecentre, moskeer, kirker, FN ansatte, journalister og civile er uden sidestykke i verdenshistorien. Israels folkemord-medskyldige i USA og EU taler om Israels ret til at 'forsvare sig'. Folkemord er ikke forsvar. David Hearst er jøde. Halvdelen af hans familie blev dræbt under Holocaust. Han er chefredaktør for Middle East Eye. I dette 11 minutters klip piller han myten om Israels ret til selvforsvar fra hinanden: Israel og myten om 'selvforsvar'. Det handler ikke om 'selvforsvar' men om udryddelse af et andet folk - palæstinenserne.

Israel har siden 9/10 underkastet Gaza en total blokade. Ingen fødevarer. Intet vand. Ingen strøm. Ingen olie. Målet er at myrde hele befolkningen ved hungersnød og død af tørst. Det er folkemord. Israels krigsminister benyttede samtidig lejligheden til at betegne palæstinenserne som dyr. Samme betegnelse nazisterne brugte om jøderne i 1930'erne.

Israel har siden 7/10 kastet 50.000 bomber over Gaza, bombet hospitaler, skoler, moskeer, kirker, hele boligkvarterer og drevet over 2 mio. på flugt. Ikke siden 2. Verdenskrig er der gennemført bombardementer med en sådan intensitet.

Apartheidstaten Israel har siden 7/10 dræbt 15 gange så mange civile i Gaza som der er dræbt i Ukraine de sidste 12 måneder (OCHCR).

FN's Generalforsamling krævede 27/10 øjeblikkelig humanitær våbenhvile og respekt for krigens love. Det var det globale syd mod de uciviliserede krigsmagere i nord. 120 stater stemte for resolutionen, mens USA, Israel og 12 andre lande stemte for fortsat folkemord. 45 lande, deriblandt Danmark undlod at stemme. De støtter også Israels fortsatte folkemord i Gaza.

FN's nødhjælpsorganisationer og de internationale menneskerettighedsorganisationer har forsøgt at overtale USA og EU til våbenhvile, for det er dem der leverer våbnene og den politiske opbakning til folkemordet. Forgæves. Derved gør USA og EU sig medskyldige i folkemordet jvf. 4. Genevekonvention.

Israel + USA + EU = Folkemord

Bryd censuren i Danmark: Følg udviklingen på Al Jazeera Følg udviklingen på DemocracyNow Følg udviklingen på Electronic Intifada

Støt Læger uden Grænsers arbejde i Gaza. Læger uden Grænser har måttet trække sig ud af det nordlige Gaza pga. Israels fortsatte terror.

Browserudgave

Iglesias Argüelles, Gerardo

Gerardo Iglesias Argüelles (1945-), spansk kommunistisk politiker. Han blev født 29. juni 1945 i Asturias som søn af minearbejderen Gumersindo Iglesias og Priscila Argüelles. Han er gift to gange, i 1964 og 88.

Iglesias gik i skole til han var 12 år. Da blev hans far sat i fængsel for sine aktiviteter mod Franco-diktaturet. Iglesias blev derfor sat i arbejde for at forsørge familien. Først som murerarbejdsmand som han dog hurtigt opgav, for i stedet at blive minearbejder. I 1960 meldte han sig ind i det spanske kommunistparti (PCE), og blev øjeblikkeligt involveret i parti- og fagforeningsmæssige aktiviteter vendt mod Francodiktaturet. Han blev derfor gentagne gange i løbet af 60'erne arresteret. I 63 blev han valgt til PCE's regionalkomite i Asturias. Fra december 1966 sad han 4½ år i fængsel for sit arbejde i de illegale kommunistisk dominerede arbejderkommissioner, CCOO. Efter sin løsladelse i juli 71 arbejdede han fuldtids for PCE og blev 2 år senere medlem af dets centralkomite. I 1976-78 var han generalsekretær for CCOO i Asturias og desuden medlem af bevægelsens nationale sekretariat.

I 1978 blev Iglesias valgt som generalsekretær for PCE i Asturias og var samtidig medlem af partiets nationale eksekutivkomite. Han stillede op ved parlamentsvalgene i 77 og 79, men uden at opnå valg. Til gengæld blev han i april 79 valgt ind i Asturias' regionalparlament.

Efter et voldsomt internt opgør i PCE erstattede han i november 1982 Santiago Carillo som partiets generalsekretær. Han fik til opgave at genetablere enheden og stabiliteten i partiet. Han spillede en ledende rolle i organiseringen af generalstrejken i Spanien den 20. juni 85, og i folkeafstemningen i foråret 86 om Spaniens tilslutning til NATO.

I april 86 var Iglesias med til at danne venstrefløjsalliancen Izquerda Unida (IU, Forenet Venstre), hvori bl.a. PCE indgik. Ved valget i 86 blev han endelig valgt til det spanske parlament.

På PCE's 12. kongres i februar 88 trak han sig tilbage som partiets formand, og vendte tilbage til sin oprindelige beskæftigelse som minearbejder i en kulmine i Asturias. En beskæftigelse han senere forlod for at blive freelance journalist og radioreporter.

A.J.

Beslægtede opslag

Ansvarlig redaktion: Arbejderhistorie

Sidst ajourført: 1/5 2001

Læst af: 30.492