Browserudgave

Norfolk

Befolkning
ValutaAustralske dollars
Areal36 Km2
HovedstadKingston
Befolkningstæthed52,9 indb./Km2    
HDI placering    

Ø beliggende i den sydlige del af melanesien, nordvest for den største Aotearoa ø. Klimaet er subtropisk og præget af havet.

Folket: En betydelig del af befolkningen nedstammer fra mytteristerne på det britiske skib H.M.S. Bounty, der i 1856 var sejlet fra øen Pitcairn.

Religion: Protestantisk

Sprog: Engelsk

Politiske partier: Eksisterer ikke

Officielt navn: Norfolk Island

Hovedstad: Kingston

Regering: Gary Hardgrave er administrator siden juli 2014, udpeget af Australiens generalguvernør. Lisle Snell blev i marts 2013 valgt til premierminister. Nationalrådet har 9 pladser.

 

Der findes ikke optegnelser om en permanent oprindelig befolkning før den opdagelsesrejsende James Cooks ankomst i 1774. Øen blev i perioden 1825-55 anvendt som britisk straffelejr. I 1913 blev den overdraget til Australiens regering som oversøisk territorium.

I november 1976 blev der fremsat et forslag i det australske parlament om anneksion af øen, men to tredjedele af Norfolks befolkning satte sig imod dette skridt. Siden 1979 har øen intern autonomi. I december 1991 afviste øens befolkning atter engang et forslag fra Australiens regering om at inkludere dens indbyggere blandt Australiens føderale vælgermasse.

I august 2002 blev en af øens indbyggere myrdet - det første mord i 150 år. Det australske politi tog derfor fingeraftryk af alle indbyggere og af de 680 turister, der besøgte øen. To år senere blev øens vide-premierminister Ivens Buffett fundet skudt. Den overvejende krimininalitet er dog småtyverier og overtrædelser af færdselslovgivningen.

I marts 2007 blev Andre Neville Nobbs udnævnt til premierminister.

David Buffett blev i marts 2010 valgt til premierminister.

Guia del Mundo

Statistik (OBS! I browserudgave)

Beslægtede opslag

Sidst ajourført: 8/1 2015

Læst af: 37.897