Zionismens terror mod Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

STOP ISRAELS, USA's og EU's FOLKEMORD I GAZA!
STOP ISRAELS KRIGSFORBRYDELSER!

I 1943 nedkæmpede den nazistiske besættelsesmagt oprøret i den jødiske ghetto i Warzawa, myrdede 20.000 og fordrev 36.000.

I 2023 har Israel indledt et folkemord i Gaza, har iflg. EuroMed myrdet over 20.000 civile (heraf 9.000 børn). Dertil kommer titusinder, der fortsat er begravet i ruinerne fra Israels terrorbombardementer. Dets hensynsløse angreb på hospitaler, skoler, flygtningecentre, moskeer, kirker, FN ansatte, journalister og civile er uden sidestykke i verdenshistorien. Israels folkemord-medskyldige i USA og EU taler om Israels ret til at 'forsvare sig'. Folkemord er ikke forsvar. David Hearst er jøde. Halvdelen af hans familie blev dræbt under Holocaust. Han er chefredaktør for Middle East Eye. I dette 11 minutters klip piller han myten om Israels ret til selvforsvar fra hinanden: Israel og myten om 'selvforsvar'. Det handler ikke om 'selvforsvar' men om udryddelse af et andet folk - palæstinenserne.

Israel har siden 9/10 underkastet Gaza en total blokade. Ingen fødevarer. Intet vand. Ingen strøm. Ingen olie. Målet er at myrde hele befolkningen ved hungersnød og død af tørst. Det er folkemord. Israels krigsminister benyttede samtidig lejligheden til at betegne palæstinenserne som dyr. Samme betegnelse nazisterne brugte om jøderne i 1930'erne.

Israel har siden 7/10 kastet 30.000 bomber over Gaza, bombet hospitaler, skoler, moskeer, kirker, hele boligkvarterer og drevet over 2 mio. på flugt.

Apartheidstaten Israel har siden 7/10 dræbt 10 gange så mange civile i Gaza som der er dræbt i Ukraine de sidste 12 måneder (OCHCR).

FN's Generalforsamling krævede 27/10 øjeblikkelig humanitær våbenhvile og respekt for krigens love. Det var det globale syd mod de uciviliserede krigsmagere i nord. 120 stater stemte for resolutionen, mens USA, Israel og 12 andre lande stemte for fortsat folkemord. 45 lande, deriblandt Danmark undlod at stemme. De støtter også Israels fortsatte folkemord i Gaza.

FN's nødhjælpsorganisationer og de internationale menneskerettighedsorganisationer har forsøgt at overtale USA og EU til våbenhvile, for det er dem der leverer våbnene og den politiske opbakning til folkemordet. Forgæves. Derved gør USA og EU sig medskyldige i folkemordet jvf. 4. Genevekonvention.

Israel + USA + EU = Folkemord

Bryd censuren i Danmark: Følg udviklingen på Al Jazeera Følg udviklingen på DemocracyNow Følg udviklingen på Electronic Intifada

Støt Læger uden Grænsers arbejde i Gaza. Læger uden Grænser har måttet trække sig ud af det nordlige Gaza pga. Israels fortsatte terror.

Browserudgave

British Petroleum (BP)

Hovedkvarter: London, England

Omsætning: 68,3 milliarder US$ (1998)

Profit: 3,3 mia. US$ (1998)

Antal ansatte: 96.650 (1998)

 

BP's historiske forgængere er bl.a. Burmah Oil og Anglo-Persian Oil. Anglo stødte første gang på olie i Mellemøsten i 1908; den britiske stat opkøbte 51 % af aktierne i selskabet i 1914. De blev først solgt ud igen i 1987. Anglos aktiviteter i Iran blev nationaliseret i 1951, men atter tilbageleveret af shahen i 1953. I 1954 skiftede selskabet navn til British Petroleum (BP).

I 1969 opdagede selskabet olie i feltet Prudhoe Bay, Alaska og i 1970 i Nordsøen. Samme år solgte selskabet sine interesser i Alaska til gengæld for 55 % af aktierne i SOHIO. Profitten fra salget blev brugt til at erhverve Kennecott. I 1980 købte BP Purina Mills og resten af SOHIO. Kuwait ejer i dag 10 % af koncernen - andelen har været oppe på 22 %.

Omsætningen var i 1990 på 59 mia. dollars på salg af olie og gas i 20 lande. Koncernen sælger endvidere kemikalier og ejer British Gas. Koncernen driver endvidere Porgera guldminen i den sydlige del af Papua New Guineas centrale højland. Det har boret efter naturgas for at levere energi til minen.

BP og Brascan er sammen involveret i minedrift i Brasilien. De ejer omkring 200 selskaber, der ejer flere tusinde mineområder. Desuden involveret i olieudvinding i Brasilien, Colombia og Ecuador. I USA ejer det en tredjedel af Mars feltet i den Mexicanske Golf, der rummer omkring 1 milliard tønder olie og er en af de største forekomster der er opdaget de seneste 30 år. Citizen Fund udnævnte i 1989 koncernen til at være USA's 5. største forurener - primært pga. forureningen fra dens anlæg i Port Lavaca, Texas.

British Petroleum Chemicals

Sammen med Idemitsu har BP Chemicals en aftale med Petronas - Malaysias statslige olieselskab - om bygningen af en ethylen og polyethylen fabrik i den nordøstlig delstat Terengganu.

I 1990 underskrev koncernen en produktionsaftale med PetroVietnam.

A.J.

Beslægtede opslag

Sidst ajourført: 1/5 2001

Læst af: 23.845