Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Browserudgave

Abdullah II

Abdullah II
Abdullah II

Abdullah II (1962-), konge af Jordan, født 30. januar 1962 som ældste søn af afdøde kong Hussein og dennes kone, Toni (Antoinette Avril) Gardiner. Hun konverterede til islam og tog navnet Muna al-Hussein, da de blev gift i 1961. De blev skilt i 1972. Abdullah nedstammer fra profeten i 43. generation. Umiddelbart efter sin fødsel fik han titlen kronprins, men kongen overdrog i april 1965 denne titel til sin bror, Hassan.

Som 4 årig blev Abdullah sendt til St. Edmund School i Surrey i England for siden at gennemføre sin gymnasieuddannelse i USA. Fra 1980 studerede han ved det britiske militærakademi i Sandhurst for derefter at tage et 1 årigt kursus i internationale forhold ved Oxford University. I 1984 vendte han tilbage til Jordan, hvor han gjorde militærtjeneste i den 40. panserbrigade. I 1985 tog han til USA for at gennemføre et kommandantkursus ved kavalleriskolen i Fort Knox. Efterfølgende vendte han tilbage til Jordan, hvor han i nogle få måneder var kommandant for en tank enhed. I 1986-87 gjorde han tjeneste i en anti-tank helikopter enhed før han tog til USA for at studere ved Georgetown University i Washington.

I juni 1993 giftede prins Abdullah sig med Rania el-Yassin, der stammer fra en velhavende palæstinensisk familie fra Tulkarem, der nu lever i Kuwait. Parret har to børn: Hussein (født i 1994) og Iman (født i 1996). Ligeledes i 1993 blev han udnævnt til vicekommandant for Specialstyrkerne - en eliteenhed i den jordanske hær. Året efter blev han udnævnt til kommandant for enheden, og i maj 1998 blev han forfremmet til generalmajor.

Den 25. januar 1999 fjernede kong Hussein sin bror Hassan fra tronfølgen og gjorde Abdullah til sin kronprins - på trods af at forfatningen slår fast, at begge kongens forældre skal være arabere og muslimer af fødsel. Få timer efter sin fars død den 7. februar 1999 blev Abdullah indsat som Jordans konge med titlen Kong Abdullah II. Samtidig blev hans halvbror Hamzah, der er født i 1980 gjort til kronprins. Kroningen af Kong Abdullah II fandt sted den 9. juni 1999, og denne dag blev gjort til national helligdag til erstatning for 11. august, der var hans fars kroningsdag.

Abdullah har udbredt støtte indenfor militæret og beduinstammerne, der er grundlaget for Hashemit familien. Hans kones palæstinensiske baggrund bliver også betragtet som positiv, da størstedelen af den jordanske befolkning er palæstinensisk.

A.J.

Beslægtede opslag

Sidst ajourført: 1/5 2002

Læst af: 27.755