Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Browserudgave

Aziz, Tariq

Tariq Aziz
Tariq Aziz

Tariq Aziz (1936-), irakisk politiker, født i Mossul i en fattig assyrisk kristen familie. Han blev døbt Mikhaïl Johanna, studerede ved universitetet i Baghdad og antog siden navnet Tariq Aziz, der ikke afslører hans kristne baggrund. Fra 1958 arbejdede han for forskellige dele af det regerende Baath parti og blev senere redaktør for dets vigtigste avis, Al-Thawra (Revolutionen).

Aziz blev informationsminister i 1974 og vice-premierminister i 1979-83, hvorefter Saddam Hussein tiltog sig det meste af magten. I 1983-91 var han udenrigsminister. I denne egenskab var han den vigtigste irakiske forhandler under den krise der fulgte efter Iraqs besættelse af Kuwait i august 1990. Efter Golfkrigen blev han i marts 1991 atter udnævnt til vice-premierminister - en post han stadig har. Eftersom Saddam Hussain både beklæder posterne som præsident og premierminister, kan Aziz betragtes som landets næst magtfulde mand. Han er samtidig den eneste kristne i den irakiske regering.

A.J.

Beslægtede opslag

Sidst ajourført: 1/5 2002

Læst af: 22.645