Zionismens terror mod Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

STOP ISRAELS, USA's og EU's FOLKEMORD I GAZA!
STOP ISRAELS KRIGSFORBRYDELSER!

I 1943 nedkæmpede den nazistiske besættelsesmagt oprøret i den jødiske ghetto i Warzawa, myrdede 20.000 og fordrev 36.000. Det er den rene søndagsskole sammenlignet med Israels folkemord i Gaza.

I 2023 har Israel indledt et folkemord i Gaza. Det officielle civile tabstal er nu over 30.000 civile (heraf over 13.500 børn). Dertil kommer titusinder, der fortsat er begravet i ruinerne fra Israels terrorbombardementer. 2,2 mio. er drevet på flugt. Dets hensynsløse angreb på hospitaler, skoler, flygtningecentre, moskeer, kirker, FN ansatte, journalister og civile er uden sidestykke i verdenshistorien. Israels folkemord-medskyldige i USA og EU taler om Israels ret til at 'forsvare sig'. Folkemord er ikke forsvar. David Hearst er jøde. Halvdelen af hans familie blev dræbt under Holocaust. Han er chefredaktør for Middle East Eye. I dette 11 minutters klip piller han myten om Israels ret til selvforsvar fra hinanden: Israel og myten om 'selvforsvar'. Det handler ikke om 'selvforsvar' men om udryddelse af et andet folk - palæstinenserne.

Israel har siden 9/10 underkastet Gaza en total blokade. Ingen fødevarer. Intet vand. Ingen strøm. Ingen olie. Målet er at myrde hele befolkningen ved hungersnød og død af tørst. Det er folkemord. Israels krigsminister benyttede samtidig lejligheden til at betegne palæstinenserne som dyr. Samme betegnelse nazisterne brugte om jøderne i 1930'erne.

Israel har siden 7/10 kastet 100.000 bomber over Gaza, bombet hospitaler, skoler, moskeer, kirker, hele boligkvarterer og drevet over 2,2 mio. på flugt. Ikke siden 2. Verdenskrig er der gennemført bombardementer med en sådan intensitet.

Apartheidstaten Israel har siden 7/10 dræbt 18 gange så mange civile i Gaza som der er dræbt i Ukraine de sidste 12 måneder (OCHCR).

FN's Generalforsamling krævede 12/12 øjeblikkelig våbenhvile og respekt for krigens love. Det var det globale syd mod de uciviliserede krigsmagere i nord. 153 stater stemte for resolutionen, mens USA, Israel og 8 andre lande stemte for fortsat folkemord. 23 lande undlod at stemme.

Den Internationale Domstol i Haag (ICJ) afsagde 26/1 en foreløbig kendelse i sagen Sydafrika har anlagt mod Israel for folkemord. Kendelsen var et sviende nederlag for Israel og de medskyldige i folkemordet i USA og Europa. Domstolen fulgte nemlig ikke Israels opfordring til at smide sagen ud, men pålagde i stedet næsten enstemmigt Israel at overholde eksplicitte dele af konventionen. Samtidig slog domstolen fast, at ALLE lande har pligt til at overholde konventionen og specifikt til at hindre folkemord. Israel betegnede ICJ som anti-semittisk og de folkemords-medskyldige i USA og Europa valgte at ignorere kendelsen. De har i forvejen sat sig uden for den civiliserede verdensorden. Som svar på ICJ halverede Israel nødhjælpen til Gaza, hjulpet af USA, Canada, Australien, Japan, Storbritannien, Tyskland, Sverige, Nederlandene og flere andre. Samtidig blev henrettelsen af civile optrappet.

FN's nødhjælpsorganisationer og de internationale menneskerettighedsorganisationer har forsøgt at overtale USA og EU til våbenhvile, for det er dem der leverer våbnene og den politiske opbakning til folkemordet. Forgæves. Derved gør USA og EU sig medskyldige jvf. Konventionen mod Folkemord.

Israel + USA + EU = Folkemord

Bryd censuren i Danmark: Følg udviklingen på Al Jazeera Følg udviklingen på DemocracyNow Følg udviklingen på Electronic Intifada

Støt Læger uden Grænsers arbejde i Gaza. Læger uden Grænser har måttet trække sig ud af det nordlige Gaza pga. Israels fortsatte terror.

Browserudgave

Wahabisme

Wahabisme, puritansk sunni-orienteret retning indenfor islam, statsreligion i Saudi Arabien. Den var det første større moderne udtryk for islamisk opvågnen i de arabiske lande i det 18. århundrede, og gav inspiration til mange politisk-religiøse bevægelser, der kæmpede mod den tyrkiske dominans og de europæiske landes forsøg på at trænge ind i den arabiske verden.

Retningens grundlægger, Mohamed Ibn Abd-al-Wahab, blev født i 1703 i Riyadh, Saudi Arabien. Han forkyndte en kompromisløs udgave af islam, og fortolkede koranen i dens strengeste form. Han rejste sig mod det moralske forfald og udenlandske indflydelse, og konverterede Mohamad Ibn-Saud fra Dehriya. Denne etablerede sig hurtigt som monark over Nedj. Hans efterfølgere erobrede størstedelen af hvad der i dag er Saudi Arabien. De vendte sig mod enhver form for tilbedelse og ødelagde i 1802 templerne i Kerbala (shiitisk by i det værende Iraq), i 1803 Mekka og i 1805 Medina. I 1811 blev de imidlertid slået af en hær under ledelse af den egyptiske osmanniske hersker Mehemed Ali, der handlede på vegne af Tyrkiet og var udstyret med europæiske våben. Konsekvensen var, at islams hellige byer kom under osmannisk styre.

Wahabismen var dog fortsat en stærk kraft i den arabiske halvøs indre, hvor den var baseret på kriger-præster, Ikhwanerne (arabisk: brødrene). Det var først i starten af det 20. århundrede, at erobringen af det indre af halvøen blev indledt, anført af Ibn Saud. Efter erobringen af Hedjaz og de hellige byer Mekka og Medina - der sendte Hashemiter familien i eksil - førte Wahabismen i 1932 til grundlæggelsen af kongedømmet Saudi Arabien. Dette var kun muligt for Ibn Saud ved at eliminere de Ikhwaner, der var imod indførelsen af enhver form for moderne styre og enhver forhandling.

Wahabismens indflydelse på islam har været meget betydningsfuld - især gennem det Muslimske Broderskab - og er fortsat frem til vore dage. Den er det religiøse grundlag for det saudiske kongedømme og for beduiner samfundet, hvor den er en erstatning for det manglende nationale tilhørsforhold. Den eneste anden Wahabi stat er Qatar

A.J.

Beslægtede opslag

Sidst ajourført: 6/10 2003

Læst af: 44.026