Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Browserudgave

Allardt, Erik Anders

Erik Anders Allardt (1925-) finsk sociolog. Allardt blev udnævt til professor i sociologi ved Helsinki Universitet i 1958 og stod i 1970'erne i spidsen for et stort forskningsprojekt om de nordiske velfærdssamfund. Igennem 1970'erne og 1980'erne har Allardt opnået en international anseelse som en af efterkrigstidens betydeligste nordiske sociologer. Hans vigtigste arbejde er Att ha, att älska, att vara fra 1975 som er en banebrydende analyse af velfærdssamfundets modsætninger. I 1980'erne deltog Allardt i en række internationale ekspertgrupper, der evaluerede sociologiudannelser og forskning ved institutter i Sverige, Norge og Danmark.

Han har sammen med Yrjö Littunen skrevet en meget anvendt lærebog Sociologi som også i en årrække var fast pensum på sociologi i København. I 1990'erne har han skrevet flere artikler og bøger om sociologiens historie i Norden.

F.H.

Beslægtede opslag

Sidst ajourført: 1/5 2003

Læst af: 28.700