Left Rocks

Browserudgave

Esquivel, Laura

Laura Esquivel
Laura Esquivel

Laura Esquivel (1950-), mexicansk forfatterinde, slog igennem med bogen Como agua para el chocolate (1989) og udgør en fornyende tendens indenfor den mexicanske litteratur.

Hun blev født i Ciudad de México, blev uddannet lærer og skrev desuden manuskripter til børneteater og film. Hendes første bog: Como agua para el chocolate (1989, Hjerter i chili (1994)) fik en enorm succes blandt publikum. Så stor at filminstruktøren Alfonso Arau lavede en film over bogen. Bogen fængede pga. den fantastiske atmosfære forfatteren skaber omkring en umulig kærlighedshistorie, der foregår midt blandt gryder og pander - dvs. i det miljø der i Mexico er den traditionelle kvindeverden: køkkenet. Romanen blev oversat til mere end 30 sprog, og i 1994 modtog hun Abby prisen (American Bookseller Book of the Year) fra USA, der for første gang blev givet til en udenlandsk forfatter.

Bogen blev i 1995 fulgt af La ley del amor (Kærlighedens lov (1996)) og i 1998 af Íntimas suculencias, der er en samling af fortællinger, der akkompagneres med madopskrifter, fordi forfatterens holdning er, at det fra køkkenet er muligt at forandre verden.

A.C.T.

Beslægtede opslag

Sidst ajourført: 24/9 2003

Læst af: 21.176