Kategorier dette opslag er registreret under:
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Originalopslag fra pax Leksikon (1978-82)
Læst af: 51.702
: :
Promiskuitet
Left
Rocks
2024-06-23 16:21
2024-06-22 05:06

Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

En almindelig definition af promiskuitet er «tøjlesløst seksualliv som ikke følger vedtagne regler for samliv i samfundet». Udfra denne definition skulle alle forhold udenfor det monogame ægteskab være promiskuøse. I dag anvendes begrebet monogami bredere end til blot at omfatte ægteskabelige forhold. Det anvendes også om papirløse forhold, hvor parterne ikke dyrker sex med andre end hinanden. I den forstand er promiskuitet er det modsatte af monogami. Promiskuitet refererer derfor til at have seksuelle forhold til flere end en person.

I dag lyder begrebet gammeldags. Egentlig promiskuitet er blevet en stadig mere almindelig levemåde, og det kan derfor synes malplaceret at anvende et ord, der bærer præg af noget vovet, noget dristigt, noget der er overleveret fra en tid, hvor det var afvigende at være promiskuøs. Mænd har levet og lever promiskuøst i langt større omfang end kvinder. Både for den ugifte og gifte kvinde sætter kvinderollen relativt snævre grænser. I ægteskabet stilles der store krav til, at kvinder skal leve monogamt, og kvinder risikerer let at blive kaldt en luder, hvis de viser for store seksuelle initiativer overfor flere personer. Den gifte mand har altid praktiseret promiskuitet samtidig med at ægteskabet blev opretholdt. Han benytter sig af prostituerede og elskerinder til dette formål. Af den ugifte mand forventes det nærmest, at han skal leve promiskuøst.

K.Me.