Kategorier dette opslag er registreret under:
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 1/5 2001
Ansvarlig redaktion: Arbejderhistorie
Læst af: 21.557
: :
Wiener-internationalen
Left
Rocks
2023-11-27 19:19

Zionismens terror mod Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

STOP ISRAELS, USA's og EU's FOLKEMORD I GAZA!
STOP ISRAELS KRIGSFORBRYDELSER!

I 1943 nedkæmpede den nazistiske besættelsesmagt oprøret i den jødiske ghetto i Warzawa, myrdede 20.000 og fordrev 36.000.

I 2023 har Israel indledt et folkemord i Gaza, har iflg. EuroMed myrdet over 20.000 civile (heraf 9.000 børn). Dertil kommer titusinder, der fortsat er begravet i ruinerne fra Israels terrorbombardementer. Dets hensynsløse angreb på hospitaler, skoler, flygtningecentre, moskeer, kirker, FN ansatte, journalister og civile er uden sidestykke i verdenshistorien. Israels folkemord-medskyldige i USA og EU taler om Israels ret til at 'forsvare sig'. Folkemord er ikke forsvar. David Hearst er jøde. Halvdelen af hans familie blev dræbt under Holocaust. Han er chefredaktør for Middle East Eye. I dette 11 minutters klip piller han myten om Israels ret til selvforsvar fra hinanden: Israel og myten om 'selvforsvar'. Det handler ikke om 'selvforsvar' men om udryddelse af et andet folk - palæstinenserne.

Israel har siden 9/10 underkastet Gaza en total blokade. Ingen fødevarer. Intet vand. Ingen strøm. Ingen olie. Målet er at myrde hele befolkningen ved hungersnød og død af tørst. Det er folkemord. Israels krigsminister benyttede samtidig lejligheden til at betegne palæstinenserne som dyr. Samme betegnelse nazisterne brugte om jøderne i 1930'erne.

Israel har siden 7/10 kastet 30.000 bomber over Gaza, bombet hospitaler, skoler, moskeer, kirker, hele boligkvarterer og drevet over 2 mio. på flugt.

Apartheidstaten Israel har siden 7/10 dræbt 10 gange så mange civile i Gaza som der er dræbt i Ukraine de sidste 12 måneder (OCHCR).

FN's Generalforsamling krævede 27/10 øjeblikkelig humanitær våbenhvile og respekt for krigens love. Det var det globale syd mod de uciviliserede krigsmagere i nord. 120 stater stemte for resolutionen, mens USA, Israel og 12 andre lande stemte for fortsat folkemord. 45 lande, deriblandt Danmark undlod at stemme. De støtter også Israels fortsatte folkemord i Gaza.

FN's nødhjælpsorganisationer og de internationale menneskerettighedsorganisationer har forsøgt at overtale USA og EU til våbenhvile, for det er dem der leverer våbnene og den politiske opbakning til folkemordet. Forgæves. Derved gør USA og EU sig medskyldige i folkemordet jvf. 4. Genevekonvention.

Israel + USA + EU = Folkemord

Bryd censuren i Danmark: Følg udviklingen på Al Jazeera Følg udviklingen på DemocracyNow Følg udviklingen på Electronic Intifada

Støt Læger uden Grænsers arbejde i Gaza. Læger uden Grænser har måttet trække sig ud af det nordlige Gaza pga. Israels fortsatte terror.

Socialdemokratisk orienteret internationale (1921-23) der bestod af en række partier, der hverken var tilknyttet Kommunistisk Internationale (Komintern) eller 2. Internationale.

En række socialdemokratiske partier - bl.a. det østrigske og det britiske Independent Labour Party - mente ved slutningen af 1. verdenskrig ikke at kunne tilslutte sig hverken Komintern eller 2. Internationale, der havde været ude af stand til at hindre 1. verdenskrig. Derfor dannede de på en kongres i Wien i februar 1921 deres egen internationale: Socialistiske Partiers Internationale Arbejdsfællesskab. Almindeligvis blot betegnet Wiener-internationalen eller 2½. Internationale, fordi den politisk var placeret mellem 2. og 3. Internationale.

Den nye internationale kritiserede de to andre for at være for dogmatiske i deres strategi og taktik for at sikre arbejderklassens erobring af magten. Der måtte i langt højere grad tages hensyn til de enkelte landes specielle forhold. I den forstand var Austromarxismen også udbredt blandt den nye internationales partier.

Wiener-internationalen søgte i 1922 at samle de 3 internationaler, men da det mislykkedes, gik den ind i snævert samarbejde med 2. Internationale, der i 1923 resulterede i fusionen til Socialistisk Arbejderinternationale. I den forstand blev den fødselshjælper for socialdemokratiernes internationale samarbejde, der havde ligget i ruiner siden 1. verdenskrigs udbrud.

A.J.

Litteratur

Willy Buschak: Das Londoner Büro. Europäische Linkssozialisten in der Zwischenkriegszeit, Amsterdam 1985
Halvard M. Lange og Håkon Meyer: De politiske Arbeiderinternasjonaler 1914-1934, Oslo 1934
Peretz Merchav: Linkssozialismus in Europa zwischen den Weltkriegen, Wien 1979
Herbert Steiner: Die Internationale Arbeitsgemeinschaft Sozialistischer Parteien (2½ Internationale) 1921-1923, i: Annali. Fondazione Giangiacome Feltrinelli, bd. 1983/84