Kategorier dette opslag er registreret under:
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Originalopslag fra pax Leksikon (1978-82)
Læst af: 24.306
: :
Bestseller
Left
Rocks
2024-06-13 04:50

Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Bestseller er en bog som sælges i store oplag. Af og til anvendes udtrykket også om andre produkter. Begrebet blev allerede introduceret i USA i slutningen af det 19. århundrede. De ret få boghandler og den enorme vægt, der lagdes på aggressiv markedsføring og hårdkogt forretningsstil, gav de nordamerikanske forlagsvirksomheder et andet særpræg end det fra Europa kendte. Udgivelse af bøger i «almindelige» oplag kunne ikke betale sig og jagten på titler som kunne nå mange læsere og dermed sikre forlæggerens profit tilsvarende intens. For at sikre manuskripter med tilstrækkelig appel, blev det almindeligt for forlæggeren at «bestille» bestsellere, og bøgerne blev i form og indhold skræddersyet til markedet.

Den traditionelle europæiske forlagsvirksomhed bygger på et system af boghandlere, hvor et stort antal titler lagerføres, og hvor det oven i købet er muligt for kunden - uden ekstra omkostninger - at bestille bøger, som ikke er i butikken; nogetsom meget sjældent er muligt i anden detailhandel. Dette system, som muliggør en bred bogudgivelse, trues i stigende grad af «bestsellersystemet». Aggressivt markedsførte bogklubtilbud og salg af udvalgte bøger i varehuse og supermarkeder medfører, at en stadig større del af befolkningens læsning koncentreres om et lille antal titler med meget høje oplag.

T.B.