Kategorier dette opslag er registreret under:
Verden  .  Europa  .  Danmark
   .  Afrika  .  Sydafrika
Organisation  .  Bevægelser  .  Græsrodsorganisationer  .  Solidaritet
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 21/10 2004
Læst af: 25.126
: :
Anti-Apartheid Danmark
Left
Rocks
2023-11-27 19:19

Zionismens terror mod Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

STOP ISRAELS, USA's og EU's FOLKEMORD I GAZA!
STOP ISRAELS KRIGSFORBRYDELSER!

I 1943 nedkæmpede den nazistiske besættelsesmagt oprøret i den jødiske ghetto i Warzawa, myrdede 20.000 og fordrev 36.000.

I 2023 har Israel indledt et folkemord i Gaza, har iflg. EuroMed myrdet over 20.000 civile (heraf 9.000 børn). Dertil kommer titusinder, der fortsat er begravet i ruinerne fra Israels terrorbombardementer. Dets hensynsløse angreb på hospitaler, skoler, flygtningecentre, moskeer, kirker, FN ansatte, journalister og civile er uden sidestykke i verdenshistorien. Israels folkemord-medskyldige i USA og EU taler om Israels ret til at 'forsvare sig'. Folkemord er ikke forsvar. David Hearst er jøde. Halvdelen af hans familie blev dræbt under Holocaust. Han er chefredaktør for Middle East Eye. I dette 11 minutters klip piller han myten om Israels ret til selvforsvar fra hinanden: Israel og myten om 'selvforsvar'. Det handler ikke om 'selvforsvar' men om udryddelse af et andet folk - palæstinenserne.

Israel har siden 9/10 underkastet Gaza en total blokade. Ingen fødevarer. Intet vand. Ingen strøm. Ingen olie. Målet er at myrde hele befolkningen ved hungersnød og død af tørst. Det er folkemord. Israels krigsminister benyttede samtidig lejligheden til at betegne palæstinenserne som dyr. Samme betegnelse nazisterne brugte om jøderne i 1930'erne.

Israel har siden 7/10 kastet 30.000 bomber over Gaza, bombet hospitaler, skoler, moskeer, kirker, hele boligkvarterer og drevet over 2 mio. på flugt.

Apartheidstaten Israel har siden 7/10 dræbt 10 gange så mange civile i Gaza som der er dræbt i Ukraine de sidste 12 måneder (OCHCR).

FN's Generalforsamling krævede 27/10 øjeblikkelig humanitær våbenhvile og respekt for krigens love. Det var det globale syd mod de uciviliserede krigsmagere i nord. 120 stater stemte for resolutionen, mens USA, Israel og 12 andre lande stemte for fortsat folkemord. 45 lande, deriblandt Danmark undlod at stemme. De støtter også Israels fortsatte folkemord i Gaza.

FN's nødhjælpsorganisationer og de internationale menneskerettighedsorganisationer har forsøgt at overtale USA og EU til våbenhvile, for det er dem der leverer våbnene og den politiske opbakning til folkemordet. Forgæves. Derved gør USA og EU sig medskyldige i folkemordet jvf. 4. Genevekonvention.

Israel + USA + EU = Folkemord

Bryd censuren i Danmark: Følg udviklingen på Al Jazeera Følg udviklingen på DemocracyNow Følg udviklingen på Electronic Intifada

Støt Læger uden Grænsers arbejde i Gaza. Læger uden Grænser har måttet trække sig ud af det nordlige Gaza pga. Israels fortsatte terror.

Anti-Apartheid Danmark (1976-88), dansk solidaritetsorganisation. Stiftet 9. november 1976 på resterne af den Danske Anti-Apartheid Komite. På organisationens stiftende generalforsamling valgtes Ole Spanner og Patricia Hansen som henholdsvis formand og næstformand (fra 1977 sekretær). Anti-Apartheid Danmark (AAD) opfattede sig som et dansk led i en international kamp mod apartheid i Sydafrika og som en pressionsgruppe, der gennem forskning i og information om forholdene i Sydafrika skulle arbejde for en afbrydelse af forbindelserne mellem Danmark og det hvide apartheidregime i Sydafrika.

I 1977 deltog AAD i Sydafrika Koordinationsgruppen i København, der i 1978 var medstifter af Landskomiteen Sydafrika-Aktion. Organisationen deltog generelt i danske sydafrikakampagner i årene 1977-79. I 1978 overtog Tage Hind formandsposten.

Efter 1979 gik arbejdet i AAD stort set i stå. I 1981 tog man (Patricia Hansen, Tage Hind og Ole Spanner) konsekvensen og samlede kræfterne om indsamling af penge til frihedsbevægelser i det sydlige Afrika, f.eks. den namibiske befrielsesorganisation SWAPO (kr. 20.000 i 1980) og Det sydafrikanske Kirkeråd ved Biskop Desmond Tutu (kr. 10.000 i 1984).

AAD sidste handling var overdragelsen af organisationens reserver og rettighederne til to film om Sydafrika til Sydafrikakomiteen i København i februar 1988.

Je.J.

Litteratur

Anti-Apartheid Danmark Arkiv, Arbejdermuseet & Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv