Zionismens terror mod Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

STOP ISRAELS, USA's og EU's FOLKEMORD I GAZA!
STOP ISRAELS KRIGSFORBRYDELSER!

I 1943 nedkæmpede den nazistiske besættelsesmagt oprøret i den jødiske ghetto i Warzawa, myrdede 20.000 og fordrev 36.000.

I 2023 har Israel indledt et folkemord i Gaza, har iflg. EuroMed myrdet over 20.000 civile (heraf 9.000 børn). Dertil kommer titusinder, der fortsat er begravet i ruinerne fra Israels terrorbombardementer. Dets hensynsløse angreb på hospitaler, skoler, flygtningecentre, moskeer, kirker, FN ansatte, journalister og civile er uden sidestykke i verdenshistorien. Israels folkemord-medskyldige i USA og EU taler om Israels ret til at 'forsvare sig'. Folkemord er ikke forsvar. David Hearst er jøde. Halvdelen af hans familie blev dræbt under Holocaust. Han er chefredaktør for Middle East Eye. I dette 11 minutters klip piller han myten om Israels ret til selvforsvar fra hinanden: Israel og myten om 'selvforsvar'. Det handler ikke om 'selvforsvar' men om udryddelse af et andet folk - palæstinenserne.

Israel har siden 9/10 underkastet Gaza en total blokade. Ingen fødevarer. Intet vand. Ingen strøm. Ingen olie. Målet er at myrde hele befolkningen ved hungersnød og død af tørst. Det er folkemord. Israels krigsminister benyttede samtidig lejligheden til at betegne palæstinenserne som dyr. Samme betegnelse nazisterne brugte om jøderne i 1930'erne.

Israel har siden 7/10 kastet 30.000 bomber over Gaza, bombet hospitaler, skoler, moskeer, kirker, hele boligkvarterer og drevet over 2 mio. på flugt.

Apartheidstaten Israel har siden 7/10 dræbt 10 gange så mange civile i Gaza som der er dræbt i Ukraine de sidste 12 måneder (OCHCR).

FN's Generalforsamling krævede 27/10 øjeblikkelig humanitær våbenhvile og respekt for krigens love. Det var det globale syd mod de uciviliserede krigsmagere i nord. 120 stater stemte for resolutionen, mens USA, Israel og 12 andre lande stemte for fortsat folkemord. 45 lande, deriblandt Danmark undlod at stemme. De støtter også Israels fortsatte folkemord i Gaza.

FN's nødhjælpsorganisationer og de internationale menneskerettighedsorganisationer har forsøgt at overtale USA og EU til våbenhvile, for det er dem der leverer våbnene og den politiske opbakning til folkemordet. Forgæves. Derved gør USA og EU sig medskyldige i folkemordet jvf. 4. Genevekonvention.

Israel + USA + EU = Folkemord

Bryd censuren i Danmark: Følg udviklingen på Al Jazeera Følg udviklingen på DemocracyNow Følg udviklingen på Electronic Intifada

Støt Læger uden Grænsers arbejde i Gaza. Læger uden Grænser har måttet trække sig ud af det nordlige Gaza pga. Israels fortsatte terror.

Browserudgave

Julirevolutionen

Julirevolutionen fandt sted i dagene fra 26. til 29. juli 1830 i Paris. Den umiddelbare årsag til julirevolutionen lå i de såkaldte «ordonnanser» som kongen, Charles X, udstedte den 25. juli, og som blandt andet indebar en væsentlig indskrænkning af trykkefriheden samt opløsning af det nyvalgte liberale deputeretkammer. Der havde imidlertid i lang tid været utilfredshed med det bestående regime, som var stærkt præget af adel og gejstlighed. Bourbonnerne havde desuden den væsentlige ulempe, at de var vendt tilbage til Paris i 1815 i fremmede sejrherrers bagage efter Frankrigs nederlag. De manglede derfor både national og militær legitimitet. Den første af restaurationskongerne, Louis XVIII, havde i nogen grad forstået, at det ikke gik at stille uret tilbage til tiden før revolutionen, en indsigt som hans bror, Charles X, fuldstændig manglede.

Fjendtligheder brød ud den 26. juli, og regimets dage var talte, da det ikke længere kunne stole på sine egne soldater. Tre dage senere var Paris i oprørernes hænder. Både arbejdere og borgerskab kæmpede sammen på barrikaden. Men det var borgerskabet, specielt det højere finansborgerskab, som kom til at præge det nye regime. Et styre som først og fremmest blev symboliseret af den småtækkelige, fantasiløse og fede Borgerkonge, Louis-Philippe, og som varede til februarrevolutionen 18 år senere.

Julirevolutionen havde afgørende betydning for Belgiens løsrivelse fra Holland og blev også fulgt af stemmeretsudvidelse i England samt et omfattende, men mislykket oprør i Polen.

J.A C.

Beslægtede opslag

Originalopslag fra pax Leksikon (1978-82)

Læst af: 40.124