Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Browserudgave

Russell, Bertrand

Bertrand Russell
Bertrand Russell

Russell (1872-1970), engelsk lord, matematiker, filosof og essayforfatter. Bertrand Russell arbejdede frem til 1. verdenskrig hovedsagelig med matematisk filosofi. Siden beskæftigede han sig mest med emner af psykologisk, sociologisk og politisk art. Hans skrivestil var lysende klar og kortfattet og indbragte ham i 1952 Nobelprisen i litteratur - for bogen «Marriage and Morals».

Russell fremførte under 1. verdenskrig pacifistiske synspunkter, hvilket for første gang bragte ham i modsætning til sit eget samfund, hvor han indtil da havde følt sig tilpasset. Politisk bevægede han sig fra en liberal til en socialdemokratisk holdning. I 1920'erne drev han i en periode privatskole for børn, dels ud fra samme grundsyn der prægede Alexander Sutherland Neills «Summerhill». Med sine angreb på religionen tog Russell arven op efter Voltaire, og blev kendt som manden der tømte Englands kirker. Da han senere opholdt sig i USA, blev han nægtet ret til at undervise ved flere universiteter på grund af sine afvigende synspunkter om religion, moral og politik. I 1950'erne var Russell en lederskikkelse indenfor protestbevægelsen mod atomvåben. I 1966-67 ledede han det såkaldte Russelltribunal, som overfor verdensopinionen påviste, at USA gjorde sig skyldig i folkemord på det vietnamesiske folk.

D.Ø.

Beslægtede opslag

Ansvarlig redaktion: Psykologi

Sidst ajourført: 10/1 2009

Læst af: 45.996