Zionismens terror mod Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

STOP ISRAELS, USA's og EU's FOLKEMORD I GAZA!
STOP ISRAELS KRIGSFORBRYDELSER!

I 1943 nedkæmpede den nazistiske besættelsesmagt oprøret i den jødiske ghetto i Warzawa, myrdede 20.000 og fordrev 36.000.

I 2023 har Israel indledt et folkemord i Gaza, har iflg. EuroMed myrdet over 20.000 civile (heraf 9.000 børn). Dertil kommer titusinder, der fortsat er begravet i ruinerne fra Israels terrorbombardementer. Dets hensynsløse angreb på hospitaler, skoler, flygtningecentre, moskeer, kirker, FN ansatte, journalister og civile er uden sidestykke i verdenshistorien. Israels folkemord-medskyldige i USA og EU taler om Israels ret til at 'forsvare sig'. Folkemord er ikke forsvar. David Hearst er jøde. Halvdelen af hans familie blev dræbt under Holocaust. Han er chefredaktør for Middle East Eye. I dette 11 minutters klip piller han myten om Israels ret til selvforsvar fra hinanden: Israel og myten om 'selvforsvar'. Det handler ikke om 'selvforsvar' men om udryddelse af et andet folk - palæstinenserne.

Israel har siden 9/10 underkastet Gaza en total blokade. Ingen fødevarer. Intet vand. Ingen strøm. Ingen olie. Målet er at myrde hele befolkningen ved hungersnød og død af tørst. Det er folkemord. Israels krigsminister benyttede samtidig lejligheden til at betegne palæstinenserne som dyr. Samme betegnelse nazisterne brugte om jøderne i 1930'erne.

Israel har siden 7/10 kastet 30.000 bomber over Gaza, bombet hospitaler, skoler, moskeer, kirker, hele boligkvarterer og drevet over 2 mio. på flugt.

Apartheidstaten Israel har siden 7/10 dræbt 10 gange så mange civile i Gaza som der er dræbt i Ukraine de sidste 12 måneder (OCHCR).

FN's Generalforsamling krævede 27/10 øjeblikkelig humanitær våbenhvile og respekt for krigens love. Det var det globale syd mod de uciviliserede krigsmagere i nord. 120 stater stemte for resolutionen, mens USA, Israel og 12 andre lande stemte for fortsat folkemord. 45 lande, deriblandt Danmark undlod at stemme. De støtter også Israels fortsatte folkemord i Gaza.

FN's nødhjælpsorganisationer og de internationale menneskerettighedsorganisationer har forsøgt at overtale USA og EU til våbenhvile, for det er dem der leverer våbnene og den politiske opbakning til folkemordet. Forgæves. Derved gør USA og EU sig medskyldige i folkemordet jvf. 4. Genevekonvention.

Israel + USA + EU = Folkemord

Bryd censuren i Danmark: Følg udviklingen på Al Jazeera Følg udviklingen på DemocracyNow Følg udviklingen på Electronic Intifada

Støt Læger uden Grænsers arbejde i Gaza. Læger uden Grænser har måttet trække sig ud af det nordlige Gaza pga. Israels fortsatte terror.

Browserudgave

Wigforss, Ernst

Ernst Wigforss
Ernst Wigforss

Wigforss (1881-1977) var det svenske socialdemokratis økonomiske troldmand og grundlæggeren af en af verdens mest avancerede velfærdsstater. Ernst Wigforss var filolog og sprogforsker, skrev bøger om sydsvenske dialekter og var docent i Lund 1913-18, da han blev valgt ind i Riksdagen. Han sad i Riksdagen til 1953, afbrudt af posten som finansminister i de socialdemokratiske regeringer Sandler (1925-26) og Per Albin Hansson (1932-36 og 1936-49).

Som politiker var han kendetegnet ved et usædvanligt klart intellekt, som stimulerede snarere end skræmte omgivelserne. Han fattede tidlig interesse for marxisme og økonomisk politik, men hævdede selv at det var svenske og engelske, snarere end tyske og kontinentale tanker som modnede ham som økonom. Specielt stærk var påvirkningen fra de britiske fabianere; Han stod dem nær som åndstype, og mente selv at han som finanspolitiker førte deres og ikke Keynes' politik.

Hans virke som finansminister ledede Sveriges overgang til underskudsbudgettering og modkonjunkturpolitik. Sammen med A. P. Møller gik han ind for en radikal arbejdsløshedspolitik, financieret med høje, progressive skatter. Frem til krisen i 1973 var denne økonomiske politik grundlaget for Sveriges financielle velstand, og påkaldte sig stor international opmærksomhed. Wigforss deltog som pensionist ivrigt i debatten om baggrunden og gennemførelsen af 1930'ernes ekspansionisme. Hans selvbiografi i tre bind, «Minnen» (1950-54), er et hovedværk til at forstå den særegne svenske akademikersocialisme, hvor Wigforss må regnes som en arvtager efter Hjalmar Branting.

H.F.D.

Beslægtede opslag

Originalopslag fra pax Leksikon (1978-82)

Læst af: 24.983