Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler |
Cargill Inc.
Hovedkvarter: Minneapolis, USA
Omsætning: 42 milliarder US$ (1990)
Antal ansatte:
Nordamerikansk multinational korn- og foderstof koncern.
Cargill har været en del af kornmonopolet i USA siden 1870'erne. Siden 1950'erne har koncernen nydt godt af lån fra den nordamerikanske stat til den tredje verden til opkøb af korn i USA. Koncernen er siden ekspanderet ind i søtransporten af korn (Cargo Carriers, Inc.), bomuldsproduktion (Hehenberg Bros.), petrokemisk produktion, livsforsikringer, børshandel, sukker og molasse, kul, stål, affalds deponering, metalforarbejdning, kød, malt og saltproduktion.
Koncernen har 800 fabrikker, 500 kontorer i USA og 500 kontorer spredt på 54 andre lande, hvor af de største ligger i Canada, Brasilien, Argentina og Europa.
Cargill er listen over de værste miljøsvin udarbejdet af Council on Economic Priorities pga. koncernens 2.000 overtrædelser af miljølovgivningen; dens udledning af 40.000 gallons (150.000 liter) fosfor opløsning i Alafia floden i Florida i 1988 samt dens øvrige luft- og vandforurening.
Omkring 100 medlemmer af den indiske bondeorganisation Karnataka Rajya Raitha Sangha (KRRS) brød ind på og ødelagde dele fa en fabrik ejet af Cargill Seeds India Company om morgenen den 12. juli 1993. Over 50 bønder blev efterfølgende arresteret ved den næsten færdige frøbehandlingsfabrik i Bellary, 300 km fra Bangalore i det sydlige Indien. Det var den anden aktion som bondebevægelsen gennemførte rettet mod multinationale selskaber indenfor frøvarebranchen. Sidste år mødtes omkring 1000 bønder foran Cargill's hovedkontor i Indien for at kræve forbud mod sådanne selskabers indtog i landet. Den 29. december 1992 ødelagde KRRS aktivister selskabets arkiver i dets kontor i Bangalore, men ingen ansatte blev angrebet, eftersom bevægelsen praktiserer ikke-voldelige aktioner. KRRS blev dannet i 1970'erne og har siden 1992 ført en intensiv kampagne mod de multinationale frøselskabers forsøg på at tage patent på liv - på de frø de indiske bønder har anvendt gennem årtusinder.
Sidst ajourført: 1/5 2001
Læst af: 23.320