Zionismens terror mod Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

STOP ISRAELS, USA's og EU's FOLKEMORD I GAZA!
STOP ISRAELS KRIGSFORBRYDELSER!

I 1943 nedkæmpede den nazistiske besættelsesmagt oprøret i den jødiske ghetto i Warzawa, myrdede 20.000 og fordrev 36.000.

I 2023 har Israel indledt et folkemord i Gaza, har iflg. EuroMed myrdet over 20.000 civile (heraf 9.000 børn). Dertil kommer titusinder, der fortsat er begravet i ruinerne fra Israels terrorbombardementer. Dets hensynsløse angreb på hospitaler, skoler, flygtningecentre, moskeer, kirker, FN ansatte, journalister og civile er uden sidestykke i verdenshistorien. Israels folkemord-medskyldige i USA og EU taler om Israels ret til at 'forsvare sig'. Folkemord er ikke forsvar. David Hearst er jøde. Halvdelen af hans familie blev dræbt under Holocaust. Han er chefredaktør for Middle East Eye. I dette 11 minutters klip piller han myten om Israels ret til selvforsvar fra hinanden: Israel og myten om 'selvforsvar'. Det handler ikke om 'selvforsvar' men om udryddelse af et andet folk - palæstinenserne.

Israel har siden 9/10 underkastet Gaza en total blokade. Ingen fødevarer. Intet vand. Ingen strøm. Ingen olie. Målet er at myrde hele befolkningen ved hungersnød og død af tørst. Det er folkemord. Israels krigsminister benyttede samtidig lejligheden til at betegne palæstinenserne som dyr. Samme betegnelse nazisterne brugte om jøderne i 1930'erne.

Israel har siden 7/10 kastet 30.000 bomber over Gaza, bombet hospitaler, skoler, moskeer, kirker, hele boligkvarterer og drevet over 2 mio. på flugt.

Apartheidstaten Israel har siden 7/10 dræbt 10 gange så mange civile i Gaza som der er dræbt i Ukraine de sidste 12 måneder (OCHCR).

FN's Generalforsamling krævede 27/10 øjeblikkelig humanitær våbenhvile og respekt for krigens love. Det var det globale syd mod de uciviliserede krigsmagere i nord. 120 stater stemte for resolutionen, mens USA, Israel og 12 andre lande stemte for fortsat folkemord. 45 lande, deriblandt Danmark undlod at stemme. De støtter også Israels fortsatte folkemord i Gaza.

FN's nødhjælpsorganisationer og de internationale menneskerettighedsorganisationer har forsøgt at overtale USA og EU til våbenhvile, for det er dem der leverer våbnene og den politiske opbakning til folkemordet. Forgæves. Derved gør USA og EU sig medskyldige i folkemordet jvf. 4. Genevekonvention.

Israel + USA + EU = Folkemord

Bryd censuren i Danmark: Følg udviklingen på Al Jazeera Følg udviklingen på DemocracyNow Følg udviklingen på Electronic Intifada

Støt Læger uden Grænsers arbejde i Gaza. Læger uden Grænser har måttet trække sig ud af det nordlige Gaza pga. Israels fortsatte terror.

Browserudgave

Cyrankiewicz, Jósef

Jósef Cyrankiewicz (1911-89), polsk socialistisk politiker. Cyrankiewicz studerede jura på universitetet i Krakow, og arbejdede samtidig i det socialistiske ungdomsarbejde. Som godt 20 årig blev han medlem af det polske socialistparti (PPS), og var fra 1935 sekretær for dets afdeling i Katowice. Han deltog i kampene mod de tyske invasionstropper i 1939 som artilleriofficer, blev taget til fange, men flygtede og opbyggede de følgende 2 år en socialistisk undergrundsbevægelse i Krakow området. Han blev atter taget til fange og sad i 1941-45 som fange i koncentrationslejrene Auschwitz og Mauthausen.

Efter krigens afslutning blev han PPS' generalsekretær, og i 1947 udnævntes han til Polens ministerpræsident. Han bevarede denne post, også efter at PPS i 1948 blev sluttet sammen med kommunistpartiet til det Forenede polske Arbejderparti. Cyrankiewicz havde iøvrigt aktivt støttet denne sammenlægning.

Bortset fra en kort periode i 1952-54 hvor partichefen Boleslaw Bierut tillige var ministerpræsident, var Cyrankiewicz leder af den polske regering helt frem til 1970. Efter voldsomme arbejderuroligheder måtte han træde tilbage sammen med partichefen Gomulka, og kort tid senere trådte han også ud af partiets politbureau, som han ellers havde været medlem af siden 1948. I 1970-72 havde han den betydningsløse politiske retrætepost som formand for Statsrådet (præsident).

A.J.

Beslægtede opslag

Ansvarlig redaktion: Arbejderhistorie

Sidst ajourført: 1/5 2003

Læst af: 20.495