Zionismens terror mod Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

STOP ISRAELS, USA's og EU's FOLKEMORD I GAZA!
STOP ISRAELS KRIGSFORBRYDELSER!

I 1943 nedkæmpede den nazistiske besættelsesmagt oprøret i den jødiske ghetto i Warzawa, myrdede 20.000 og fordrev 36.000.

I 2023 har Israel indledt et folkemord i Gaza, har iflg. EuroMed myrdet over 20.000 civile (heraf 9.000 børn). Dertil kommer titusinder, der fortsat er begravet i ruinerne fra Israels terrorbombardementer. Dets hensynsløse angreb på hospitaler, skoler, flygtningecentre, moskeer, kirker, FN ansatte, journalister og civile er uden sidestykke i verdenshistorien. Israels folkemord-medskyldige i USA og EU taler om Israels ret til at 'forsvare sig'. Folkemord er ikke forsvar. David Hearst er jøde. Halvdelen af hans familie blev dræbt under Holocaust. Han er chefredaktør for Middle East Eye. I dette 11 minutters klip piller han myten om Israels ret til selvforsvar fra hinanden: Israel og myten om 'selvforsvar'. Det handler ikke om 'selvforsvar' men om udryddelse af et andet folk - palæstinenserne.

Israel har siden 9/10 underkastet Gaza en total blokade. Ingen fødevarer. Intet vand. Ingen strøm. Ingen olie. Målet er at myrde hele befolkningen ved hungersnød og død af tørst. Det er folkemord. Israels krigsminister benyttede samtidig lejligheden til at betegne palæstinenserne som dyr. Samme betegnelse nazisterne brugte om jøderne i 1930'erne.

Israel har siden 7/10 kastet 30.000 bomber over Gaza, bombet hospitaler, skoler, moskeer, kirker, hele boligkvarterer og drevet over 2 mio. på flugt.

Apartheidstaten Israel har siden 7/10 dræbt 10 gange så mange civile i Gaza som der er dræbt i Ukraine de sidste 12 måneder (OCHCR).

FN's Generalforsamling krævede 27/10 øjeblikkelig humanitær våbenhvile og respekt for krigens love. Det var det globale syd mod de uciviliserede krigsmagere i nord. 120 stater stemte for resolutionen, mens USA, Israel og 12 andre lande stemte for fortsat folkemord. 45 lande, deriblandt Danmark undlod at stemme. De støtter også Israels fortsatte folkemord i Gaza.

FN's nødhjælpsorganisationer og de internationale menneskerettighedsorganisationer har forsøgt at overtale USA og EU til våbenhvile, for det er dem der leverer våbnene og den politiske opbakning til folkemordet. Forgæves. Derved gør USA og EU sig medskyldige i folkemordet jvf. 4. Genevekonvention.

Israel + USA + EU = Folkemord

Bryd censuren i Danmark: Følg udviklingen på Al Jazeera Følg udviklingen på DemocracyNow Følg udviklingen på Electronic Intifada

Støt Læger uden Grænsers arbejde i Gaza. Læger uden Grænser har måttet trække sig ud af det nordlige Gaza pga. Israels fortsatte terror.

Browserudgave

Sábato, Ernesto

Ernesto Sábato
Ernesto Sábato

Ernesto Sábato (1911-), argentinsk forfatter og debattør. Hans arbejder er karakteriseret ved et dybt intellektuelt indhold om den vanskelige skelnen mellem godt og ondt, og det i en brillant og nysgerrig stil. Han  fik en magistergrad i fysik og matematik fra Universidad de La Plata, og efterfølgende en doktorgrad i 1938. Efterfølgende underviste han på Universidad de Buenos Aires.

Hans bog Uno y el universo (1945) er en samling af politisk-filosofiske artikler, i hvilke han kritiserer den neutrale videnskabsmoral, der er arven fra det 19. århundrede. Denne mistillid til videnskaben fik ham til at undersøde de muligheder som litteraturen giver for at analysere eksistentielle spørgsmål, og resultatet af disse undersøgelser var romanen El Túnel (1948, Tunnelen (1989)) i hvilken han udstiller nutidsmenneskets ensomhed.

Sobre héroes y tumbas (1961, Helte og grave (1968)) blev betragtet som den bedste argentinske roman i det 20. århundrede, og gjorde ham kendt langt udenfor Argentinas grænser. I den forsøger han at afdække de ultimative sandheder - og ofte overgreb - der findes i menneskets underbevidsthed. Der bliver til en selvbiografisk inspektion, der kædes sammen med refleksioner over Argentinas historie.

Sábato afslører tydeligt sit sociale engagement, forsvar for demokratiet og menneskerettighederne. Det sker i: Abaddón y el exterminador (1974), El rostro del peronismo, El caso Sábato, Torturas y libertad de prensa. Carta abierta al general Aramburu (1956), og La cultura en la encrucijada nacional (1976). I 1985 var han formand for Nationalkommissionen, der publicerede rapporten Nunca más om den undertrykkelse der fandt sted i Argentina under militærdiktaturerne i 1976-83, der kostede over 30.000 mennesker livet.

Andre essays: El escritor y sus fantasmas (1963). En tilnærmelse til nutidslitteraturen: Robbe-Grillet, Borges, Sartre (1968). Han blev i 1979 udnævnt til Medlem af Æreslegionen i Frankrig, og fik i 1984 Miguel de Cervantes prisen. Hans tiltagende blindhed har over årene fjernet ham fra litteraturen, og han har i stedet kastet sig over maleriet, som han vier størstedelen af sin tid til.

A.C.T.

Beslægtede opslag

Sidst ajourført: 24/9 2003

Læst af: 21.225