Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Browserudgave

Santos, Juan Manuel

Juan Manuel Santos (1951-), colombiansk økonom, journalist, politiker og krigsforbryder. Medlem af en af Colombias mest magtfulde familier og siden 2010 landets præsident.

Kort efter sin uddannelse som økonom fra University of Kansas, USA blev Santos ansat som økonomisk rådgiver ved Colombias magtfulde Sammenslutning af Kaffegodsejere. I 1981 blev han ansat som vicedirektør for dagbladet El Tiempo og to år senere som dagbladets direktør. Santos familien havde siden 1913 været bladets hovedaktionær. I 1991 gik han ind i politik da han af præsident César Gaviria blev udnævnt til udenrigshandelsminister. I 2000 blev han udnævnt af præsident Andrés Pastrana til finansminister. Under præsident Ándres Uribe var han i 2006-09 forsvarsminister, og var med til at eksekvere regimets benhårde politik overfor guerillaen, oppositionen og landets befolkning. I 2010 vandt han præsidentvalget (genvalgt i 2014) og var efterfølgende med til at igangsætte fredsforhandlinger med guerillagruppen FARC. Forhandlinger der i 2016 resulterede i en fredsaftale, der imidlertid i oktober 2016 faldt ved en folkeafstemning med 50,2 mod 49,8%. Landets reaktionære borgerskab, Santos' politiske hovedmodstander Álvaro Uribe, kirken og de højreorienterede medier havde ført en indædt kampagne for at bringe aftalen til fald. Efterfølgende tildeltes Santos Nobels Fredspris for sin indsats under forhandlingerne. Nobelkomiteen har en lang tradition for at tildele prisen til krigsforbrydere: I 1973 blev den tildelt USA's udenrigsminister Henry Kissinger der var medansvarlig for omkring 2 mio. vietnameseres død; I 1978 blev den tildelt den israelske general Yitzhak Rabin der havde medvirket i fordrivelsen af den palæstinensiske befolkning fra Israel i 1948 og Israels erobring af endnu større dele af Palæstina i 1967; I 1994 den israelske politiker Shimon Peres. I 1954-56 var han som forsvarsminister ansvarlig for planlægningen af Suez krigen. I 1996 var han som forsvarsminister den øverste militære ansvarlige for Qana massakren, der kostede 106 civile libanesere livet; I 2009 blev den tildelt USA's præsident Barack Obama, samtidig med at denne var i gang med drastisk at optrappe USA's illegale droneangreb i Pakistan og senere Yemen og Somalia. Obama mente ikke selv han var berettiget til prisen. Det havde han ret i.

Under sin tid som landets krigsminister var Santos den øverste politiske ansvarlige for følgende krigsforbrydelser:

A.J.

Beslægtede opslag

Sidst ajourført: 12/10 2016

Læst af: 20.299