Kategorier dette opslag er registreret under:
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Originalopslag fra pax Leksikon (1978-82)
Læst af: 44.320
: :
Hanrej
Left
Rocks
2023-11-27 19:13

Zionismens terror mod Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

STOP ISRAELS, USA's og EU's FOLKEMORD I GAZA!
STOP ISRAELS KRIGSFORBRYDELSER!

I 1943 nedkæmpede den nazistiske besættelsesmagt oprøret i den jødiske ghetto i Warzawa, myrdede 20.000 og fordrev 36.000.

I 2023 har Israel indledt et folkemord i Gaza, har iflg. EuroMed myrdet over 20.000 civile (heraf 9.000 børn). Dertil kommer titusinder, der fortsat er begravet i ruinerne fra Israels terrorbombardementer. Dets hensynsløse angreb på hospitaler, skoler, flygtningecentre, moskeer, kirker, FN ansatte, journalister og civile er uden sidestykke i verdenshistorien. Israels folkemord-medskyldige i USA og EU taler om Israels ret til at 'forsvare sig'. Folkemord er ikke forsvar. David Hearst er jøde. Halvdelen af hans familie blev dræbt under Holocaust. Han er chefredaktør for Middle East Eye. I dette 11 minutters klip piller han myten om Israels ret til selvforsvar fra hinanden: Israel og myten om 'selvforsvar'. Det handler ikke om 'selvforsvar' men om udryddelse af et andet folk - palæstinenserne.

Israel har siden 9/10 underkastet Gaza en total blokade. Ingen fødevarer. Intet vand. Ingen strøm. Ingen olie. Målet er at myrde hele befolkningen ved hungersnød og død af tørst. Det er folkemord. Israels krigsminister benyttede samtidig lejligheden til at betegne palæstinenserne som dyr. Samme betegnelse nazisterne brugte om jøderne i 1930'erne.

Israel har siden 7/10 kastet 30.000 bomber over Gaza, bombet hospitaler, skoler, moskeer, kirker, hele boligkvarterer og drevet over 2 mio. på flugt.

Apartheidstaten Israel har siden 7/10 dræbt 10 gange så mange civile i Gaza som der er dræbt i Ukraine de sidste 12 måneder (OCHCR).

FN's Generalforsamling krævede 27/10 øjeblikkelig humanitær våbenhvile og respekt for krigens love. Det var det globale syd mod de uciviliserede krigsmagere i nord. 120 stater stemte for resolutionen, mens USA, Israel og 12 andre lande stemte for fortsat folkemord. 45 lande, deriblandt Danmark undlod at stemme. De støtter også Israels fortsatte folkemord i Gaza.

FN's nødhjælpsorganisationer og de internationale menneskerettighedsorganisationer har forsøgt at overtale USA og EU til våbenhvile, for det er dem der leverer våbnene og den politiske opbakning til folkemordet. Forgæves. Derved gør USA og EU sig medskyldige i folkemordet jvf. 4. Genevekonvention.

Israel + USA + EU = Folkemord

Bryd censuren i Danmark: Følg udviklingen på Al Jazeera Følg udviklingen på DemocracyNow Følg udviklingen på Electronic Intifada

Støt Læger uden Grænsers arbejde i Gaza. Læger uden Grænser har måttet trække sig ud af det nordlige Gaza pga. Israels fortsatte terror.

Ordet er afledt fra det tyske «hahnrei» eller «hahnreh» («hanerådyr»), som er betegnelsen på en kastreret hane, der har fået sine sporer skåret af og kammen stukket igennem på en sådan måde, at det kunne se ud som om, den havde horn.

På dansk anvendes ordet i nedsættende betydning om en mand, der bliver «bedraget» af sin kone. Ordet anvendes relativt sjældent, i modsætning til f.eks. de latinske lande, hvor det er et meget almindeligt forekommende skældsord. Man kan også se ordet symboliseret ved, at der holdes en finger op på hver side af hovedet for at efterligne den kastrerede hanes «horn».

Ordet hanrej afspejler typiske holdninger og fordomme i kønsrollemønstret. Hanen og specielt kamphanen er bærer af en række egenskaber, der sættes højt - også hos manden. En kastreret hane derimod har mistet både sin aggression, sin virilitet og sin potens. Den er latterliggjort, på samme måde som manden latterliggøres, «når der sættes horn på ham».

Når konen går i seng med en anden, drages mandens virilitet og potens i tvivl. Hvorfor skulle hun ellers gå til andre? Desuden har han overfor verden afsløret, at han er en mand, som andre mænd ikke frygter mere end at de tør forgribe sig på hans «ejendom». Og endelig har han ladet sig narre af sin kone. Hanrejens skæbne er derfor tragisk: Han mister ubønhørligt sin plads på den maskuline rangstige.

Ikke overraskende griber mange mænd i sådanne situationer til desperate voldshandlinger overfor konen eller elskeren for ikke at nedgøres yderligere. Hvis det ikke styrker potensens omdømme, viser det under alle omstændigheder mandig aggressivitet og vilje til at hævne angreb på hans ejendom.

Kvinden, derimod, hverken ejer sin mand eller forventes at vise aggressivitet og potens. Desuden er mandens utroskab gerne mere eller mindre accepteret i den traditionelle mandekultur. Der findes derfor i sproget ikke noget tilsvarende begreb for den bedragne kvinde.

E.Br. / L.Lø. / M.B. / T.R.-K.