Kategorier dette opslag er registreret under:
Personer  .  Mænd
Verden  .  Europa  .  Danmark
Arbejde  .  Ufaglært arbejde  .  Sømand
   .  Politisk  .  Fagligt  .  Fagforeningsformand
Ideologi  .  Socialistisk  .  Revolutionær  .  Syndikalisme
     .  Kommunisme
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 1/5 2001
Ansvarlig redaktion: Arbejderhistorie
Læst af: 33.181
: :
Jensen, Richard
Left
Rocks
2023-12-05 16:48

Zionismens terror mod Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

STOP ISRAELS, USA's og EU's FOLKEMORD I GAZA!
STOP ISRAELS KRIGSFORBRYDELSER!

I 1943 nedkæmpede den nazistiske besættelsesmagt oprøret i den jødiske ghetto i Warzawa, myrdede 20.000 og fordrev 36.000.

I 2023 har Israel indledt et folkemord i Gaza, har iflg. EuroMed myrdet over 26.000 civile (heraf 11.000 børn). Dertil kommer titusinder, der fortsat er begravet i ruinerne fra Israels terrorbombardementer. Dets hensynsløse angreb på hospitaler, skoler, flygtningecentre, moskeer, kirker, FN ansatte, journalister og civile er uden sidestykke i verdenshistorien. Israels folkemord-medskyldige i USA og EU taler om Israels ret til at 'forsvare sig'. Folkemord er ikke forsvar. David Hearst er jøde. Halvdelen af hans familie blev dræbt under Holocaust. Han er chefredaktør for Middle East Eye. I dette 11 minutters klip piller han myten om Israels ret til selvforsvar fra hinanden: Israel og myten om 'selvforsvar'. Det handler ikke om 'selvforsvar' men om udryddelse af et andet folk - palæstinenserne.

Israel har siden 9/10 underkastet Gaza en total blokade. Ingen fødevarer. Intet vand. Ingen strøm. Ingen olie. Målet er at myrde hele befolkningen ved hungersnød og død af tørst. Det er folkemord. Israels krigsminister benyttede samtidig lejligheden til at betegne palæstinenserne som dyr. Samme betegnelse nazisterne brugte om jøderne i 1930'erne.

Israel har siden 7/10 kastet 50.000 bomber over Gaza, bombet hospitaler, skoler, moskeer, kirker, hele boligkvarterer og drevet over 2 mio. på flugt. Ikke siden 2. Verdenskrig er der gennemført bombardementer med en sådan intensitet.

Apartheidstaten Israel har siden 7/10 dræbt 15 gange så mange civile i Gaza som der er dræbt i Ukraine de sidste 12 måneder (OCHCR).

FN's Generalforsamling krævede 27/10 øjeblikkelig humanitær våbenhvile og respekt for krigens love. Det var det globale syd mod de uciviliserede krigsmagere i nord. 120 stater stemte for resolutionen, mens USA, Israel og 12 andre lande stemte for fortsat folkemord. 45 lande, deriblandt Danmark undlod at stemme. De støtter også Israels fortsatte folkemord i Gaza.

FN's nødhjælpsorganisationer og de internationale menneskerettighedsorganisationer har forsøgt at overtale USA og EU til våbenhvile, for det er dem der leverer våbnene og den politiske opbakning til folkemordet. Forgæves. Derved gør USA og EU sig medskyldige i folkemordet jvf. 4. Genevekonvention.

Israel + USA + EU = Folkemord

Bryd censuren i Danmark: Følg udviklingen på Al Jazeera Følg udviklingen på DemocracyNow Følg udviklingen på Electronic Intifada

Støt Læger uden Grænsers arbejde i Gaza. Læger uden Grænser har måttet trække sig ud af det nordlige Gaza pga. Israels fortsatte terror.

Richard Jensen
Richard Jensen
(Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv, ABA)

Jensen (1894-1974), dansk fagforeningsmand og kommunist. Under 1. verdenskrig blev han søfyrbøder, lod sig inspirere af Thøger Thøgersens agitation, blev syndikalist og meldte sig ind i Fagoppositionens Sammenslutning (FS). I samme periode begyndte han at organisere strejker og deltog i uroligheder både i Danmark og i udlandet.

I 1919 blev Kommunistisk Internationale (Komintern) oprettet, og Jensen fik hurtig kontakt med denne organisation, der satte ham i gang med at smugle kommunistiske agenter til lande i Europa samt USA på de skibe han havde hyre på.

Da DKP blev oprettet i 1922 blev han af Komintern indsat i dettes politbureau og centralkomite, som ansvarlig for militær- eller apparatarbejdet. Han fortsatte samtidig sit arbejde for Komintern og besøgte ofte Moskva, hvor han nød stor tillid.

Sideløbende med sit politiske arbejde var han den ledende i Danmark og senere skandinavisk overkommissær for Søfolkenes og Havnearbejdernes Internationale (JISH), der i en periode fra 1932 havde sit hovedkontor i København.

Specielt efter at Aksel Larsen i 1932 blev partiets formand, var Jensen i en periode i et skarpt modsætningsforhold til partiets ledelse, men hans nære kontakt til Komintern kom ham nu til gavn. I marts 1941 blev han arresteret og anklaget for at have ledet en gruppe, der i årene op til krigen havde foranstaltet en række større skibssabotager. Han blev idømt 16 års fængsel, men flygtede i 1944 til Sverige. I 1950-56 var han atter formand for Søfyrbødernes Forbund og i 1957 udsendte han sine erindringer: «En omtumlet tilværelse».

A.J.