Kategorier dette opslag er registreret under:
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Originalopslag fra pax Leksikon (1978-82)
Læst af: 34.051
: :
Sabotage
Left
Rocks
2024-06-17 04:22

Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Sabotage (af fransk sabot: hæmsko) er et fagligt kampmiddel, som blev udviklet blandt syndikalisterne og i en vis udstrækning anvendt siden starten af den 20. århundrede - især i Frankrig og USA. Sabotage går generelt ud på at hindre, at arbejdet går sin vante gang - f.eks. ved at ødelægge maskinerne, hælde olie i brøddejen o.l. En særlig variant af sabotagen er obstruktion eller «work to the rule»: Ved at opfylde arbejdsforskrifterne til punkt og prikke sinker man arbejdet. Dette er specielt virkningsfuldt i virksomheder og institutioner med detaljerede reglementer.

Sabotage og obstruktion er den faglige kamps guerilla. I modsætning til strejken forlades arbejdspladsen ikke. De aktionerende fortsætter altså med at få løn under konflikten. I nyere sprogbrug benyttes sabotage om bevidste ødelæggelser som led i krig - gerne bag fjendens linier. Under besættelsen under 2. verdenskrig anvendte modstandsbevægelsen sabotage i form af sprængning af togforbindelser og industrier af krigsstrategisk betydning for tyskerne.

K.K.