Kategorier dette opslag er registreret under:
Personer  .  Kvinder
Verden  .  Europa  .  Norge
Organisation  .  Bevægelser  .  Græsrodsorganisationer  .  Køn  .  Kvindeorganisationer
Arbejde  .  Politisk  .  Fagligt  .  Bestyrelsesmedlem
    .  Parti  .  Medlem
Ideologi  .  Socialistisk  .  Reformistisk  .  Socialdemokrati
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Originalopslag fra pax Leksikon (1978-82)
Læst af: 23.366
: :
Thorleifsen, Thina
Left
Rocks
2023-11-27 19:19

Zionismens terror mod Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

STOP ISRAELS, USA's og EU's FOLKEMORD I GAZA!
STOP ISRAELS KRIGSFORBRYDELSER!

I 1943 nedkæmpede den nazistiske besættelsesmagt oprøret i den jødiske ghetto i Warzawa, myrdede 20.000 og fordrev 36.000.

I 2023 har Israel indledt et folkemord i Gaza, har iflg. EuroMed myrdet over 20.000 civile (heraf 9.000 børn). Dertil kommer titusinder, der fortsat er begravet i ruinerne fra Israels terrorbombardementer. Dets hensynsløse angreb på hospitaler, skoler, flygtningecentre, moskeer, kirker, FN ansatte, journalister og civile er uden sidestykke i verdenshistorien. Israels folkemord-medskyldige i USA og EU taler om Israels ret til at 'forsvare sig'. Folkemord er ikke forsvar. David Hearst er jøde. Halvdelen af hans familie blev dræbt under Holocaust. Han er chefredaktør for Middle East Eye. I dette 11 minutters klip piller han myten om Israels ret til selvforsvar fra hinanden: Israel og myten om 'selvforsvar'. Det handler ikke om 'selvforsvar' men om udryddelse af et andet folk - palæstinenserne.

Israel har siden 9/10 underkastet Gaza en total blokade. Ingen fødevarer. Intet vand. Ingen strøm. Ingen olie. Målet er at myrde hele befolkningen ved hungersnød og død af tørst. Det er folkemord. Israels krigsminister benyttede samtidig lejligheden til at betegne palæstinenserne som dyr. Samme betegnelse nazisterne brugte om jøderne i 1930'erne.

Israel har siden 7/10 kastet 30.000 bomber over Gaza, bombet hospitaler, skoler, moskeer, kirker, hele boligkvarterer og drevet over 2 mio. på flugt.

Apartheidstaten Israel har siden 7/10 dræbt 10 gange så mange civile i Gaza som der er dræbt i Ukraine de sidste 12 måneder (OCHCR).

FN's Generalforsamling krævede 27/10 øjeblikkelig humanitær våbenhvile og respekt for krigens love. Det var det globale syd mod de uciviliserede krigsmagere i nord. 120 stater stemte for resolutionen, mens USA, Israel og 12 andre lande stemte for fortsat folkemord. 45 lande, deriblandt Danmark undlod at stemme. De støtter også Israels fortsatte folkemord i Gaza.

FN's nødhjælpsorganisationer og de internationale menneskerettighedsorganisationer har forsøgt at overtale USA og EU til våbenhvile, for det er dem der leverer våbnene og den politiske opbakning til folkemordet. Forgæves. Derved gør USA og EU sig medskyldige i folkemordet jvf. 4. Genevekonvention.

Israel + USA + EU = Folkemord

Bryd censuren i Danmark: Følg udviklingen på Al Jazeera Følg udviklingen på DemocracyNow Følg udviklingen på Electronic Intifada

Støt Læger uden Grænsers arbejde i Gaza. Læger uden Grænser har måttet trække sig ud af det nordlige Gaza pga. Israels fortsatte terror.

Thina Thorleifsen
Thina Thorleifsen

Thorleifsen (1885-1959), norsk politiker og fagforeningskvinde. Thina Thorleifsen var oprindelig fra Hokksund (Eiker), men drog allerede som 19 årig til Oslo, hvor hun fik arbejde som hushjælp. Hun var en af de første initiativtagere til kvindelig fagorganisering i Norge. I sin tjenestetid hos Rachel og Kyrre Grepp blev hun bl.a. inspireret til at arbejde for oprettelsen af en fagforening blandt hushjælpene. Hun gjorde en stor indsats på dette område og fungerede selv i flere år som forkvinde for «Den kvindelige tjenerstands Forening».

Thina Thorleifsen kom også tidligt med i Arbejderpartiets kvindebevægelse og var i tiden 1918-23 medlem af bestyrelsen i partiets Kvindeforbund. Fra 1923 fungerede hun som fastlønnet sekretær for partiet. Hun gjorde sig stærkt gældende i partipolitisk arbejde på flere områder. Fra 1919 til 52 var hun medlem af Arbejderpartiets hovedbestyrelse, og i 1932-34 sad hun som partiets repræsentant i Oslo. Hun var samtidig stærkt engageret i sociale forhold og afholdssagen. Dette førte bl.a. til bestyrelsesposter i Oslo Forsikringskasse og i Arbejdernes Afholdsafdeling.

Med baggrund i sit lange og virksomme liv i norsk arbejder- og kvindebevægelse udgav Thina Thorleifsen sammen med partifællen Sigrid Syvertsen bogen «Kvinder i strid» (1954), som giver en oversigt over udviklingen af Arbejderpartiets kvindebevægelse.

K.F.