Kategorier dette opslag er registreret under:
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Originalopslag fra pax Leksikon (1978-82)
Læst af: 34.786
: :
Barnevogn
Left
Rocks
2024-06-24 05:01

Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Barnevognens historie anses for at være lige så gammel som hjulets. Europas ældste barnevogn er fra 1650. Fabriksmæssig fremstilling af barnevogne begyndte i London i 1840. I 1960 fremstilledes mere end ½ million barnevogne, alene i England.

Udviklingen af barnevogne har fulgt traditionelle, kapitalistiske lovmæssigheder. Således findes i dag mindst 2 forskellige typer barnevogne, ud over at der hvert år lanceres nye modeller, som tilfældet også er med f.eks. privatbiler: En standardmodel til barnets første leveår, fortrinsvis til at ligge i. Derudover en klapvogn til børn over 2 år, et lille og let køretøj, beregnet til at sidde i. Egentlig er der ingen tekniske vanskeligheder forbundet med at fremstille en kombinationsmodel til både at ligge og sidde i.

Producenterne og forhandlerne af barnevogne er en del af den herskende ideologi, hvor børn anses for at være forældrenes pryd og ejendom. Der er således stor status forbundet med barnevognens udseende og priserne er blevet derefter. Som et alternativ til den kommercielle salg , ser man i dag et udstrakt genbrug og byttehandel med brugte barnevogne.

L. T. / H. O.