Kategorier dette opslag er registreret under:
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 1/5 2001
Læst af: 29.662
: :
Landsforeningen af Bøsser og Lesbiske (Forbundet af 1948)
Left
Rocks
2024-04-10 04:49

Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Som det fremgår af navnet er Forbundet af 1948 startet i 1948. Forbundet startede i Ålborg, som en homofil ligeretsforening, der kæmpede for borgerlige rettigheder for homofile. Gennem 1960'erne og 70'erne skete der en radikalisering af foreningen, som dog alligevel stadig måtte betragtes som den «pæne» organisation blandt sine medkæmperne, Lesbisk bevægelse og Bøssernes Befrielsesfront.

«Den homoseksuelle kamp er en politisk kamp mod patriarkatet, som aldrig må underlægges andre «overordnede» interesser. Man skaber ikke et nyt og bedre samfund ved udelukkende at ophæve den private ejendomsret til produktionsmidlerne. Vi må også ophæve ejendomsretten til hinanden» står der i principprogrammet. Gennem bl.a. de årlige Christopher Street Arrangementer har forbundet forsøgt at leve op til dette. Christopher Street dagen er den dag, hvor nordamerikanske homoseksuelle for første gang gjorde modstand mod politibrutalitet. Dagen er siden 1969 blevet fejret i USA og siden 1971 i Danmark.

A.J.