Kategorier dette opslag er registreret under:
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 1/5 2001
Læst af: 26.425
: :
Alcoa (Aluminium Company Of America)
Left
Rocks
2024-07-20 16:50
2024-07-20 08:13

Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Hovedkvarter: Pittsburgh, PA, USA

Omsætning: 15,5 mia. US$ (1998)

Profit: 853 mio. US$ (1998)

Antal ansatte:

 

Alcoa har i snart et århundrede været et alumiumsmonopol ejet af Mellon familien. I 1945 erklærede en domstol i USA monopolet for værende i strid med den nordamerikanske monopollovgivning og beordrede det til at sælge en række af sine datterselskaber - herunder dets canadiske datterselskab der blev til Alcan - samt til at give andre aluminiumsproducenter adgang til selskabets produktionspatenter. Selskabet har i dag 159 produktions- og salgsafdeling i 22 lande. Herunder: Alcoa Aluminio (Brasilien) og Alco Brazil Holdings Co., Alcoa of Australia Ltd. (Australien), Coastal Chemicals, Alcoa Fujikura, Alcoa Nederland (Holland), Suriname Aluminum Co. (Suriname) samt Stolle Corporation (byggematerialer). Det har joint venture aftaler med Kobe Steel of Japan (KSL Alcoa) (Japan) og Sam Sun Industrial of Korea (Sydkorea).

Alcoa er involveret i bauxitminer i Suriname, Australien, Brasilien, Jamaica og Guinea; produktionsanlæg i Australien og Brasilien; samt alumina og kemiske anlæg i Brasilien, Jamaica og Suriname.

Alcoa har opereret i Suriname siden starten af det 20. århundrede; det ejer Suriname Aluminum Co. (SURALCO), det bl.a. driver et smelteanlæg i Paranam. Strømmen til produktionen leveres fra Afobaka dæmningen, der blev bygget af Suralco og lukket 1964, hvilket skabte et 1500 km2 reservoir.

A.J.