Kategorier dette opslag er registreret under:
Personer  .  Mænd
Verden  .  Asien  .  Mellemøsten  .  Palæstina
Arbejde  .  Politisk  .  Politiker
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 1/5 2001
Læst af: 23.731
: :
Husseini, Faisal
Left
Rocks
2024-06-13 04:50

Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Husseini, Faisal
Faisal Husseini

Faisal Husseini (1940-2001), palæstinensisk diplomat og politiker. Husseini blev født i 1940 i Baghdad, studerede i Cairo, Baghdad og Damascus. Han var i 1959 en af stifterne af den palæstinensiske studenterorganisation General Union of Palestinian Students (GUPS). Efter grundlæggelsen af PLO i 1964 var han frem til 65 souschef i Afdelingen for Offentlig Organisering. Han blev militæruddannet ved det syriske officersakademi i 1967 og gik samme år ind i PLO. Han stiftede i 1979 det Arabiske Videnskabelige Selskab (Arab Studies Society), som han siden har været leder af.

Gennem 1980'erne blev han gentagne gange sat i husarrest og fængslet af de israelske besættelsesmyndigheder for sine politiske aktiviteter. Han er medlem af det Øverste Muslimske Råd i Jerusalem og formand for Nationalrådet i Jerusalem, var leder af den palæstinensiske delegation til Mellemøst Fredskonferencen i Madrid, leder af Fatah fraktionen på Vestbredden, aktiv i promoveringen af dialog mellem israelere og palæstinensere og lokal fredsmægler i den palæstinensiske bevægelse.

Husseini døde uventet i 2001.

A.J.