Kategorier dette opslag er registreret under:
Verden  .  Asien  .  Mellemøsten  .  Palæstina
     .  Israel
Begreber
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 6/10 2003
Læst af: 24.947
: :
Transfer
Left
Rocks
2024-07-22 04:50

Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Transfer (eng. forflyttelse), begreb anvendt af reaktionære politiske kredse i Israel som betegnelse for en politik, hvorefter løsningen på konflikten mellem jøder og arabere skal findes i deportationen eller den «frivillige» afrejse af hele den arabiske befolkning fra Israel og fra de områder landet siden juni 1967 har holdt besat. Zionismens grundlægger, Theodor Herzl var den første, der formulerede denne ide. Det var før 1. verdenskrig, hvor Palæstina stadig var en del af det Osmanniske imperium. Ideen blev atter lanceret under den britiske mandatperiode, og da med det perspektiv at danne to stater: en rent jødisk og den anden rent arabisk. Ideen blev ligeledes diskuteret på Zionistkongressen i 1937, overdraget til Peel kommissionen, hvor Israels grundlægger, David Ben Gurion var tilhænger af princippet.

En delvis etnisk udrensning (transfer) fandt sted under krigen i 1948, hvor 750.000 arabere blev tvunget i landflygtighed udenfor Israels grænser. Flere israelske politiske partier går åbent ind for transfer. Det gælder Tehiya (der sad i regeringen i 1990) og rabbiner Kahanes Kash parti. Begge partier er siden forsvundet, men et tredje parti propaganderer fortsat for ideen. Partiet, Moledet, tog i 1999 navneforandring til Ihoud Leoumi. Det har siden februar 2001 indgået i den nationale samlingsregering. Partiets leder, turistminister Rehavam Ze'evi blev i oktober 2001 dræbt af en PFLP kommando som hævn for den israelske stats mord på PFLP's leder, Mustafa Zibri 2 måneder tidligere. Partiet ledes i dag af Benny Eilon.

A.J.