Kategorier dette opslag er registreret under:
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 23/12 2002
Læst af: 34.583
: :
Ramadan
Left
Rocks
2024-06-13 04:50

Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Islamisk fastemåned. Fasten ligger i den muslimske kalenders 9. måned, også kaldet «Saoum». Denne månekalender består af 12 måneder, hver på 29 eller 30 dage. Konsekvensen er at Ramadanen årligt rykker 11 dage frem ifht. den vestlige gregorianske kalender. Den falder derfor på skiftende årstider.

Ramadanen er den måned i hvilken koranens første Surat blev dikteret til profeten. Den afsluttes med Aid al Fitr, en af muslimernes vigtigste fester. Den må ikke forveksles med Aid al Kabir, festen for Abrahams offer.

Under fasten må den troende fra solopgang til solnedgang afstå fra at drikke, spise og enhver anden nydelse. Den er obligatorisk for alle troende over puberteten med mulige undtagelser fra syge, gravide, rejsende og soldater.

Ramadanens sociale dimension er større end alle andre forpligtigelser i islam, og er klart den religiøse handling der følges tættest. Alligevel er ramadanen blevet en måned der ofte er præget af overforbrug og fest fra solnedgang til solopgang frem for en måned præget af meditation, bøn og kontrol over viljen.

A.J.