Kategorier dette opslag er registreret under:
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 1/5 2001
Læst af: 24.474
: :
Chevron
Left
Rocks
2024-02-23 11:51

Zionismens terror mod Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler


Liste over de foreløbig 11.500 børn terrorstaten har myrdet i Gaza

Et af de myrdede børn, den 6 årige Hind

STOP ISRAELS, USA's og EU's FOLKEMORD I GAZA!
STOP ISRAELS KRIGSFORBRYDELSER!

I 1943 nedkæmpede den nazistiske besættelsesmagt oprøret i den jødiske ghetto i Warzawa, myrdede 20.000 og fordrev 36.000.

I 2023 har Israel indledt et folkemord i Gaza. Det officielle civile tabstal er nu over 27.000 civile (heraf over 11.500 børn). Dertil kommer titusinder, der fortsat er begravet i ruinerne fra Israels terrorbombardementer. Dets hensynsløse angreb på hospitaler, skoler, flygtningecentre, moskeer, kirker, FN ansatte, journalister og civile er uden sidestykke i verdenshistorien. Israels folkemord-medskyldige i USA og EU taler om Israels ret til at 'forsvare sig'. Folkemord er ikke forsvar. David Hearst er jøde. Halvdelen af hans familie blev dræbt under Holocaust. Han er chefredaktør for Middle East Eye. I dette 11 minutters klip piller han myten om Israels ret til selvforsvar fra hinanden: Israel og myten om 'selvforsvar'. Det handler ikke om 'selvforsvar' men om udryddelse af et andet folk - palæstinenserne.

Israel har siden 9/10 underkastet Gaza en total blokade. Ingen fødevarer. Intet vand. Ingen strøm. Ingen olie. Målet er at myrde hele befolkningen ved hungersnød og død af tørst. Det er folkemord. Israels krigsminister benyttede samtidig lejligheden til at betegne palæstinenserne som dyr. Samme betegnelse nazisterne brugte om jøderne i 1930'erne.

Israel har siden 7/10 kastet 70.000 bomber over Gaza, bombet hospitaler, skoler, moskeer, kirker, hele boligkvarterer og drevet over 2,2 mio. på flugt. Ikke siden 2. Verdenskrig er der gennemført bombardementer med en sådan intensitet.

Apartheidstaten Israel har siden 7/10 dræbt 18 gange så mange civile i Gaza som der er dræbt i Ukraine de sidste 12 måneder (OCHCR).

FN's Generalforsamling krævede 12/12 øjeblikkelig våbenhvile og respekt for krigens love. Det var det globale syd mod de uciviliserede krigsmagere i nord. 153 stater stemte for resolutionen, mens USA, Israel og 8 andre lande stemte for fortsat folkemord. 23 lande undlod at stemme.

Den Internationale Domstol i Haag (ICJ) afsagde 26/1 en foreløbig kendelse i sagen Sydafrika har anlagt mod Israel for folkemord. Kendelsen var et sviende nederlag for Israel og de medskyldige i folkemordet i USA og Europa. Domstolen fulgte nemlig ikke Israels opfordring til at smide sagen ud, men pålagde i stedet næsten enstemmigt Israel at overholde eksplicitte dele af konventionen. Samtidig slog domstolen fast, at ALLE lande har pligt til at overholde konventionen og specifikt til at hindre folkemord. Israel betegnede ICJ som anti-semittisk og de folkemords-medskyldige i USA og Europa valgte at ignorere kendelsen. De har i forvejen sat sig uden for den civiliserede verdensorden.

FN's nødhjælpsorganisationer og de internationale menneskerettighedsorganisationer har forsøgt at overtale USA og EU til våbenhvile, for det er dem der leverer våbnene og den politiske opbakning til folkemordet. Forgæves. Derved gør USA og EU sig medskyldige jvf. Konventionen mod Folkemord.

Israel + USA + EU = Folkemord

Bryd censuren i Danmark: Følg udviklingen på Al Jazeera Følg udviklingen på DemocracyNow Følg udviklingen på Electronic Intifada

Støt Læger uden Grænsers arbejde i Gaza. Læger uden Grænser har måttet trække sig ud af det nordlige Gaza pga. Israels fortsatte terror.

Hovedkvarter: San Francisco, USA

Omsætning: 26,8 mia. US$ (1998)

Profit: 2,0 mia. US$ (1998)

Antal ansatte:

 

I 1984 ændrede Standard Oil of California (SOCAL) sit navn til Chevron. Samme år opkøbtes Gulf Oil - blot for at blive nedlagt - og i 1988 købtes Tenneco's olie- og gasaktiviteter. Omkring 10 % af Chevron ejes af Pennzoil.

Texaco og Chevron ejer til sammen Caltex, der indledte olieudvining i Saudi Arabien i 1936 og som nu er aktiv i 58 lande i Asien og omkring Stillehavet. I 1958 fandt Shell olie i Niger deltaet i Nigeria. Siden da har selskabet udvundet for 30 milliarder US$ olie og naturgas, og i dag tegner Shell, Mobil, Chevron, Texaco og andre olieselskaber sig for 80 % af Nigerias indtægter. Siden 1993 har det lokale Ogoni folk været udsat for voldsom undertrykkelse: 20 landsbyer er blevet ødelagt, 1.800 dræbt og 50.000 gjort hjemløse. Den 10. november 1995 hængte Nigerias regering Ken Saro-Wiwa og 8 andre Ogoni aktivister. Shell er blevet anklaget for sin rolle i undertrykkelsen af Ogoni folket, og det udløste protestaktioner mod selskabet i Danmark og resten af verden. Der har været tilsvarende konflikter med indfødte folk omkring Chevrons boringer i Papua New Guinea og dets miner i indianerreservater i USA.

Efter flere års forhandlinger med Kazakhstan om etablering af et joint-venture selskab til udvining af olie fra Tengiz feltet blev der i 1993 indgået en 40 årig aftale til en værdi af 20 milliarder US$, der blev underskrevet af præsidenterne for hhv. Chevron og Kazakhstan. Tengiz feltet er et af verdens største med 20-25 milliarder tønder olie, hvor af 6-9 kan udvindes. Mens kritikere i det tidligere Sovjetunionen kritiserede aftalen for at favorisere Chevron, kaldte Kazakhstans præsident Nursultan Nazarbayev den for et udtryk for: «at verden kan stole på Kazakhstan» som investeringspartner.

Kina leasede i 1993 olieefterforskningen i det Østkinesiske Hav ud til Chevron, Texaco og en række mindre selskaber.

A.J.