Kategorier dette opslag er registreret under:
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 16/6 2003
Læst af: 24.234
: :
Gældskrisen
Left
Rocks
2023-12-04 14:39

Zionismens terror mod Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

STOP ISRAELS, USA's og EU's FOLKEMORD I GAZA!
STOP ISRAELS KRIGSFORBRYDELSER!

I 1943 nedkæmpede den nazistiske besættelsesmagt oprøret i den jødiske ghetto i Warzawa, myrdede 20.000 og fordrev 36.000.

I 2023 har Israel indledt et folkemord i Gaza, har iflg. EuroMed myrdet over 20.000 civile (heraf 9.000 børn). Dertil kommer titusinder, der fortsat er begravet i ruinerne fra Israels terrorbombardementer. Dets hensynsløse angreb på hospitaler, skoler, flygtningecentre, moskeer, kirker, FN ansatte, journalister og civile er uden sidestykke i verdenshistorien. Israels folkemord-medskyldige i USA og EU taler om Israels ret til at 'forsvare sig'. Folkemord er ikke forsvar. David Hearst er jøde. Halvdelen af hans familie blev dræbt under Holocaust. Han er chefredaktør for Middle East Eye. I dette 11 minutters klip piller han myten om Israels ret til selvforsvar fra hinanden: Israel og myten om 'selvforsvar'. Det handler ikke om 'selvforsvar' men om udryddelse af et andet folk - palæstinenserne.

Israel har siden 9/10 underkastet Gaza en total blokade. Ingen fødevarer. Intet vand. Ingen strøm. Ingen olie. Målet er at myrde hele befolkningen ved hungersnød og død af tørst. Det er folkemord. Israels krigsminister benyttede samtidig lejligheden til at betegne palæstinenserne som dyr. Samme betegnelse nazisterne brugte om jøderne i 1930'erne.

Israel har siden 7/10 kastet 30.000 bomber over Gaza, bombet hospitaler, skoler, moskeer, kirker, hele boligkvarterer og drevet over 2 mio. på flugt.

Apartheidstaten Israel har siden 7/10 dræbt 10 gange så mange civile i Gaza som der er dræbt i Ukraine de sidste 12 måneder (OCHCR).

FN's Generalforsamling krævede 27/10 øjeblikkelig humanitær våbenhvile og respekt for krigens love. Det var det globale syd mod de uciviliserede krigsmagere i nord. 120 stater stemte for resolutionen, mens USA, Israel og 12 andre lande stemte for fortsat folkemord. 45 lande, deriblandt Danmark undlod at stemme. De støtter også Israels fortsatte folkemord i Gaza.

FN's nødhjælpsorganisationer og de internationale menneskerettighedsorganisationer har forsøgt at overtale USA og EU til våbenhvile, for det er dem der leverer våbnene og den politiske opbakning til folkemordet. Forgæves. Derved gør USA og EU sig medskyldige i folkemordet jvf. 4. Genevekonvention.

Israel + USA + EU = Folkemord

Bryd censuren i Danmark: Følg udviklingen på Al Jazeera Følg udviklingen på DemocracyNow Følg udviklingen på Electronic Intifada

Støt Læger uden Grænsers arbejde i Gaza. Læger uden Grænser har måttet trække sig ud af det nordlige Gaza pga. Israels fortsatte terror.

Gældskrisen er betegnelsen for den alvorlige økonomiske krise, som mange afrikanske og især latinamerikanske lande oplevede i begyndelsen af 1980'erne.

Baggrunden for krisen var, at disse lande i 70'erne havde lånt enorme beløb fra især vestlige banker. Oliekrisen - dvs. de store prisstigninger på olie i 1973 og 1979 - havde givet olielandene store dollar-indtægter, som de placerede i vestlige banker. Bankerne flød i penge, og for at få dem udlånt - og dermed tjene lidt - måtte de sænke renten betydeligt. Derfor var lånene til Afrika og Latinamerika særdeles fordelagtige.

I begyndelsen af 80'erne introducerede USA under den nye Reagan-administration imidlertid en meget stram pengepolitik for at bekæmpe den amerikanske inflation. Renten blev hævet voldsomt og det smittede af på den globale rentefod. De låntagende lande blev derfor pludselig afkrævet meget høje rentebetalinger. Det kunne de ikke klare. Mexico var ved at gå fallit i 1982 og måtte nationalisere banksektoren og få omstruktureret udlandsgælden for atter at få situationen under kontrol, og Peru indstillede en overgang rentebetalingerne for derefter at reducere dem til 10% af eksportindtægterne, men der var ikke noget at gøre: Landene måtte søge om kapitalindsprøjtninger, dvs. nye lån (fra især IMF) så de kunne tilbagebetale de gamle.

Den Tredje Verden fik dermed et fatalt økonomisk knæk. I 1960'erne og 70'erne havde de nyt godt af en vis økonomisk og politisk selvstændighed, hvilket de bl.a. havde udnyttet til at føre en importsubstitutionspolitik; det beroede også på at de kunne spille på modsætningsforholdet mellem vest- og østblokken. Denne selvstændighed gik nu fløjten. De var i realiteten blevet gældsslaver, der måtte efterkomme IMF's og USA's lånebetingelser, nemlig liberaliseringer og - lidt senere - strukturtilpasningsreformer. Til ingen nytte: De fattige landes gæld er i dag så stor som nogensinde.

An.Lu.