Kategorier dette opslag er registreret under:
Personer  .  Kvinder
Verden  .  Europa  .  Danmark
Arbejde  .  Politisk  .  Politiker  .  Parlamentariker
Ideologi  .  Socialistisk  .  Revolutionær
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 3/8 2023
Ansvarlig redaktion: Arbejderhistorie
Læst af: 31.376
: :
Rosenkrantz-Theil, Pernille
Left
Rocks
2024-10-09 05:18
2024-10-07 18:36
2024-10-06 19:10

Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Pernille Rosenkrantz-Theil
Pernille Rosenkrantz-Theil

Pernille Rosenkrantz-Theil (17. januar 1977 -), dansk venstrefløjspolitiker. Student fra gymnasiet Vestre Borgerdyd i 1995, indskrevet på Statskundskab i København i 1998.

Rosenkrantz-Theil var bestyrelsesmedlem i Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS) 1992-95, kampagneleder for Operation Dagsværk 1998 samt medlem af Enhedslistens hovedbestyrelse 1996-2003. I 2001 blev hun valgt til Folketinget for Enhedslisten. Hun er ordfører på områderne: erhverv, forskning, ligestilling, skat, uddannelse samt EU.

Allerede før valget til Folketinget var hun en omstridt person, der tit blev udsat for kritik - ikke kun udefra, men også internt i Enhedslisten. Det skyldtes især hendes åbne støtte til udenomsparlamentariske aktioner, som da hun selv i midten af 90'erne slap høns løs i Folketinget. Nogle år senere åbnede hun dørene, for at aktivister kunne gennemføre en pressekonference på Christiansborg, efter at de havde revet hegnet ned omkring Sandholmlejren i protest mod den danske flygtningepolitik. I marts 2003 forsvarede hun aktivister, der havde overhældt statsminister Anders Fogh Rasmussen og udenrigsminister Per Stig Møller med rød økologisk maling: «Når man vil smide bomber i hovederne på folk i Irak, så er det mindste, man kan forvente, en reaktion, som den vi har set i dag. Jeg var ikke selv klar over, at de stod som mine gæster, men jeg synes, at aktionen er sjov», udtalte hun til Berlingske Tidende og fortsatte: «Det kunne ligeså godt have været mig selv». Bemærkninger der førte til skarp intern kritik, men lige så mange støtteerklæringer. Med 60-70% af danskerne der var imod dansk krigsdeltagelse, vandt både aktionen og støtten genklang mange steder.

Hun har bidraget til bogen «En dollar om dagen».

A.J.