Kategorier dette opslag er registreret under:
Verden  .  Asien  .  Mellemøsten  .  Palæstina
Organisation  .  Bevægelser  .  Parti
    .  Befrielsesbevægelser
Ideologi  .  Socialistisk  .  Revolutionær  .  Marxisme
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 19/1 2005
Læst af: 35.659
: :
Democratic Front for the Liberation of Palestine (DFLP)
Left
Rocks
2024-06-23 16:21
2024-06-21 15:59

Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Democratic Front for the Liberation of Palestine (DFLP, arabisk: Al-Jabha Al-Dimuqratiyah Li-Tahrir Filastin) (1969-), palæstinensisk marxistisk-leninistisk befrielsesorganisation der indgår i den palæstinensiske befrielsesorganisation, PLO.

Organisationen blev stiftet i 1969 af den jordansk ortodoks kristne Na'if Hawatmeh, og blev da kaldt Popular Democratic Front for the Liberation of Palestine. Den skulle være en politisk anderledes organisation end Popular Front for the Liberation of Palestine (PFLP), der var blevet dannet nogle år forinden som fælles front for en række militante palæstinensiske grupper. DFLP stod ideologisk til venstre for PFLP, og erklærede at dens hovedfjende var de zionistiske overklasse imperialister. Den var også kritisk overfor en række arabiske regeringer, og kritiserede andre palæstinensiske grupper for at være for lidt kritiske overfor de reaktionære kræfter i den arabiske verden.

A.J.

Internet

Inge K. Hansen og Alfred Lang: PFLP og DFLPs historie og politik