Zionismens terror mod Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

STOP ISRAELS, USA's og EU's FOLKEMORD I GAZA!
STOP ISRAELS KRIGSFORBRYDELSER!

I 1943 nedkæmpede den nazistiske besættelsesmagt oprøret i den jødiske ghetto i Warzawa, myrdede 20.000 og fordrev 36.000.

I 2023 har Israel indledt et folkemord i Gaza, har iflg. EuroMed myrdet over 20.000 civile (heraf 9.000 børn). Dertil kommer titusinder, der fortsat er begravet i ruinerne fra Israels terrorbombardementer. Dets hensynsløse angreb på hospitaler, skoler, flygtningecentre, moskeer, kirker, FN ansatte, journalister og civile er uden sidestykke i verdenshistorien. Israels folkemord-medskyldige i USA og EU taler om Israels ret til at 'forsvare sig'. Folkemord er ikke forsvar. David Hearst er jøde. Halvdelen af hans familie blev dræbt under Holocaust. Han er chefredaktør for Middle East Eye. I dette 11 minutters klip piller han myten om Israels ret til selvforsvar fra hinanden: Israel og myten om 'selvforsvar'. Det handler ikke om 'selvforsvar' men om udryddelse af et andet folk - palæstinenserne.

Israel har siden 9/10 underkastet Gaza en total blokade. Ingen fødevarer. Intet vand. Ingen strøm. Ingen olie. Målet er at myrde hele befolkningen ved hungersnød og død af tørst. Det er folkemord. Israels krigsminister benyttede samtidig lejligheden til at betegne palæstinenserne som dyr. Samme betegnelse nazisterne brugte om jøderne i 1930'erne.

Israel har siden 7/10 kastet 30.000 bomber over Gaza, bombet hospitaler, skoler, moskeer, kirker, hele boligkvarterer og drevet over 2 mio. på flugt.

Apartheidstaten Israel har siden 7/10 dræbt 10 gange så mange civile i Gaza som der er dræbt i Ukraine de sidste 12 måneder (OCHCR).

FN's Generalforsamling krævede 27/10 øjeblikkelig humanitær våbenhvile og respekt for krigens love. Det var det globale syd mod de uciviliserede krigsmagere i nord. 120 stater stemte for resolutionen, mens USA, Israel og 12 andre lande stemte for fortsat folkemord. 45 lande, deriblandt Danmark undlod at stemme. De støtter også Israels fortsatte folkemord i Gaza.

FN's nødhjælpsorganisationer og de internationale menneskerettighedsorganisationer har forsøgt at overtale USA og EU til våbenhvile, for det er dem der leverer våbnene og den politiske opbakning til folkemordet. Forgæves. Derved gør USA og EU sig medskyldige i folkemordet jvf. 4. Genevekonvention.

Israel + USA + EU = Folkemord

Bryd censuren i Danmark: Følg udviklingen på Al Jazeera Følg udviklingen på DemocracyNow Følg udviklingen på Electronic Intifada

Støt Læger uden Grænsers arbejde i Gaza. Læger uden Grænser har måttet trække sig ud af det nordlige Gaza pga. Israels fortsatte terror.

Browserudgave

Mondlane, Eduardo

Eduardo Mondlane
Eduardo Mondlane

Mondlane (1920-69), befrielsesleder fra Moçambique, grundlægger og leder af FRELIMO frem til sin død.

Eduardo Mondlane blev født i Gazaprovinsen i syd, og kom fra en høvdingefamilie i en folkegruppe, som i generationer havde gjort modstand mod det portugisiske kolonistyre. Efter nogle år på missionsskole rejste han til Sydafrika for at få en videregående uddannelse, men blev udvist fra landet pga. politisk virksomhed og arbejde med at organisere studenter fra Moçambique. Myndighedernes trakasserier gjorde det også umuligt at fortsætte uddannelsen i Portugal. Universitetsstudierne i sociologi og socialantropologi afsluttede han derfor i USA.

Efter at have arbejdet i FN og undervist ved Syracuse-universitetet i New York, bestemte han sig efter et ophold i hjemlandet i 1961 for at deltage i organiseringen af den nationale befrielseskamp. På det tidspunktet eksisterede der en række mindre eksilgrupper i de forskellige nabolande, men disse blev i 1962 samlet i befrielsesfronten FRELIMO. Hovedkvarteret blev henlagt til Tanzania, og Mondlane blev valgt til den første præsident. To år senere gik arbejdet for national selvstændighed over i en fase med væbnet kamp, og under FRELIMO's anden kongres - der blev holdt i befriede områder inde i landet - blev Mondlane genvalgt. 3. februar 1969 blev han myrdet med en brevbombe i Dar es Salaam.

Mondlane opfattes med rette som grundlæggeren af den samlede befrielsesfront i Moçambique, og var den ubestridte frontfigur i kampens første år. Universitetet i Maputo blev efter selvstændigheden i 1975 navngivet efter ham. Gennem 1960'erne var Mondlane symbolet på enhed på tværs af de mange skillelinier - bl.a. af etnisk og regional karakter - som bevægelsen rummede. Mondlane understregede også, at det var nødvendigt med en grundlæggende politisk mobilisering, før den væbnede befrielseskamp kunne starte i nord, og han var med til at lægge grundlaget for opgøret med FRELIMO's højre- og splittelseskræfter. En kamp der blev ført frem til sejr med Samora Machels overtagelse som leder af FRELIMO i 1970.

Et anden af Mondlanes centrale opfattelser var, at befrielseskampen var rettet mod kolonisystemet og kapitalistisk udbytning, og ikke mod portugiserne i sig selv eller alle med hvid hudfarve. Han var selv gift med en hvid, nordamerikansk kvinde - Janet Mondlane - der spillede en vigtig rolle i opbygningen af FRELIMO's uddannelsessystem. Mondlanes vigtigste publikation er bogen «Kampen om Mozambique», hvor han med sin faglige baggrund analyserer det portugisiske kolonisystems historie og særtræk, og hvor strategien for befrielseskampen og opbygningen af det nye samfund bliver trukket op.

T.L.E.

Beslægtede opslag

Originalopslag fra pax Leksikon (1978-82)

Læst af: 25.430