Left Rocks

Browserudgave

Palæstinakampagnen

Palæstinakampagnen (1982-96), dansk solidaritetsorganisation med Palæstina, dannet i 1982 efter Israels invasion af Libanon, der kulminerede i massakren i Shabra og Chatila flygtningelejrene i september samme år. Invasionen blev anført og massakren godkendt af Israels daværende forsvarsminister Ariel Sharon, der blandt palæstinensere er kendt som «Slagteren fra Shabra og Chatila».

Kampagnen var gennem 80'erne centrum for det vigtigste solidaritetsarbejde med Palæstina. Det skete gennem arbejdslejr- og studieture til landet, der er fortsat frem til idag. Endvidere blev der gennemført boykotkampagner mod israelske varer, holdt foredrag, udgivet materialer og holdt indsamlinger.

Der blev produceret mange materialer til støtte for det palæstinensiske folks kamp.

Intifadaen der brød ud i december 1987 førte til et drastisk opsving i kampagnens aktiviteter. Den fik lokalafdelinger i en lang række danske byer.

Fredsprocessen fra 1993 gjorde det imidlertid uklart, hvad det fremtidige solidaritetsarbejde skulle bestå i og trods fortsat gennemførelse af studieture, var det vanskeligt at trække nye aktivister ind i arbejdet. De tilbageværende medlemmer besluttede derfor i 1996 at gå ind i den politiske langt bredere Dansk Palæstinensisk Venskabsforening.

A.J.

Beslægtede opslag

Sidst ajourført: 1/5 2001

Læst af: 20.301