Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Browserudgave

Balfourdeklarationen

Balfourdeklarationen, den erklæring fra britiske side, der banede vejen for oprettelsen af staten Israel. Den 2. november 1917 skrev den britiske udenrigsminister Lord Balfour følgende brev til den prominente leder af de britiske jøder, Lord Rotschild:

«Hans majestæts regering ser positivt på etableringen af et Nationalhjem for det jødiske folk i Palæstina, og vil give sit yderste for realiseringen af dette projekt. Det må dog klart understreges, at der ikke må foretages handlinger der udgør overgreb på de civile og religiøse rettigheder blandt de eksisterende ikke-jødiske samfund i Palæstina, eller på de rettigheder eller den politiske status jøder nyder i andre lande.»

Med Balfour deklarationen gav Storbritannien noget væk, der ikke var deres. Nemlig Palæstina, der på det tidspunkt var under det Ottomaniske imperiums kontrol. Denne Al Jazeera udsendelse fortæller hvordan Balfour deklarationen banede vej for dannelsen af staten Israel. Briterne ville have jødernes penge (Rotschild) til at kæmpe 1. Verdenskrig og lovede dem til gengæld et land - der ikke var deres.

A.J.

Beslægtede opslag

Sidst ajourført: 11/10 2023

Læst af: 34.452