Zionismens terror mod Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

STOP ISRAELS, USA's og EU's FOLKEMORD I GAZA!
STOP ISRAELS KRIGSFORBRYDELSER!

I 1943 nedkæmpede den nazistiske besættelsesmagt oprøret i den jødiske ghetto i Warzawa, myrdede 20.000 og fordrev 36.000.

I 2023 har Israel indledt et folkemord i Gaza, har iflg. EuroMed myrdet over 26.000 civile (heraf 11.000 børn). Dertil kommer titusinder, der fortsat er begravet i ruinerne fra Israels terrorbombardementer. Dets hensynsløse angreb på hospitaler, skoler, flygtningecentre, moskeer, kirker, FN ansatte, journalister og civile er uden sidestykke i verdenshistorien. Israels folkemord-medskyldige i USA og EU taler om Israels ret til at 'forsvare sig'. Folkemord er ikke forsvar. David Hearst er jøde. Halvdelen af hans familie blev dræbt under Holocaust. Han er chefredaktør for Middle East Eye. I dette 11 minutters klip piller han myten om Israels ret til selvforsvar fra hinanden: Israel og myten om 'selvforsvar'. Det handler ikke om 'selvforsvar' men om udryddelse af et andet folk - palæstinenserne.

Israel har siden 9/10 underkastet Gaza en total blokade. Ingen fødevarer. Intet vand. Ingen strøm. Ingen olie. Målet er at myrde hele befolkningen ved hungersnød og død af tørst. Det er folkemord. Israels krigsminister benyttede samtidig lejligheden til at betegne palæstinenserne som dyr. Samme betegnelse nazisterne brugte om jøderne i 1930'erne.

Israel har siden 7/10 kastet 50.000 bomber over Gaza, bombet hospitaler, skoler, moskeer, kirker, hele boligkvarterer og drevet over 2 mio. på flugt. Ikke siden 2. Verdenskrig er der gennemført bombardementer med en sådan intensitet.

Apartheidstaten Israel har siden 7/10 dræbt 15 gange så mange civile i Gaza som der er dræbt i Ukraine de sidste 12 måneder (OCHCR).

FN's Generalforsamling krævede 27/10 øjeblikkelig humanitær våbenhvile og respekt for krigens love. Det var det globale syd mod de uciviliserede krigsmagere i nord. 120 stater stemte for resolutionen, mens USA, Israel og 12 andre lande stemte for fortsat folkemord. 45 lande, deriblandt Danmark undlod at stemme. De støtter også Israels fortsatte folkemord i Gaza.

FN's nødhjælpsorganisationer og de internationale menneskerettighedsorganisationer har forsøgt at overtale USA og EU til våbenhvile, for det er dem der leverer våbnene og den politiske opbakning til folkemordet. Forgæves. Derved gør USA og EU sig medskyldige i folkemordet jvf. 4. Genevekonvention.

Israel + USA + EU = Folkemord

Bryd censuren i Danmark: Følg udviklingen på Al Jazeera Følg udviklingen på DemocracyNow Følg udviklingen på Electronic Intifada

Støt Læger uden Grænsers arbejde i Gaza. Læger uden Grænser har måttet trække sig ud af det nordlige Gaza pga. Israels fortsatte terror.

Browserudgave

Alegría, Ciro

Ciro Alegría
Ciro Alegría

Ciro Alegría (1909-67), peruansk fortæller, forfatter og politiker. Hans værker er sammen med landsmanden Arguedas' det reneste udtryk for indigenismens indflydelse på den peruanske litteratur i det 20. århundrede. Han var fra 1933 nødt til at gå i eksil i Chile, hvor han skrev en væsentlig del af sine værker.

Til Alegrías fortjeneste tæller det, at han var i stand til at sammenknytte sin litterære produktion med sin politiske ageren. Dette er ikke mange forfattere forundt, og det lykkedes f.eks. ikke for Arguedas, hvilket måske var årsagen til, at han i sidste ende tog sit eget liv.

I eksilet skrev han: La serpiente de oro (1935), Los perros hambrientos (1939) og El mundo es ancho y ajeno (1941, Verden er de andres (1943)). Sidstnævnte anses for at være hans vigtigste værk. Den er historien om en lille indianerlandsby i Andesbjergene, der heroisk kæmper imod tre kræfter, der søger at ødelægge den: godsejerne, militæret og regeringen der er i USA's tjeneste. Romanen fremhæver to væsentlige værdier: vigtigheden af den kollektive bevidsthed og uddannelsens centrale betydning i kampen for frihed.

Efter at have levet i USA, Puerto Rico og Cuba, vendte han hjem, blev valgt til parlamentet og publicerede i 1962 fortællingerne Duelo de Caballeros.

A.C.T.

Beslægtede opslag

Sidst ajourført: 23/9 2003

Læst af: 31.038