Kategorier dette opslag er registreret under:
Personer  .  Mænd
Verden  .  Europa  .  Danmark
Arbejde  .  Videnskab  .  Samfundsvidenskab  .  Økonomi
   .  Politisk  .  Politiker  .  Parlamentariker  .  Premierminister
      .  Finansminister
Ideologi  .  Socialistisk  .  Reformistisk  .  Socialdemokrati
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 1/5 2001
Ansvarlig redaktion: Arbejderhistorie
Læst af: 40.552
: :
Kampmann, Viggo
Left
Rocks
2023-12-05 16:48

Zionismens terror mod Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

STOP ISRAELS, USA's og EU's FOLKEMORD I GAZA!
STOP ISRAELS KRIGSFORBRYDELSER!

I 1943 nedkæmpede den nazistiske besættelsesmagt oprøret i den jødiske ghetto i Warzawa, myrdede 20.000 og fordrev 36.000.

I 2023 har Israel indledt et folkemord i Gaza, har iflg. EuroMed myrdet over 26.000 civile (heraf 11.000 børn). Dertil kommer titusinder, der fortsat er begravet i ruinerne fra Israels terrorbombardementer. Dets hensynsløse angreb på hospitaler, skoler, flygtningecentre, moskeer, kirker, FN ansatte, journalister og civile er uden sidestykke i verdenshistorien. Israels folkemord-medskyldige i USA og EU taler om Israels ret til at 'forsvare sig'. Folkemord er ikke forsvar. David Hearst er jøde. Halvdelen af hans familie blev dræbt under Holocaust. Han er chefredaktør for Middle East Eye. I dette 11 minutters klip piller han myten om Israels ret til selvforsvar fra hinanden: Israel og myten om 'selvforsvar'. Det handler ikke om 'selvforsvar' men om udryddelse af et andet folk - palæstinenserne.

Israel har siden 9/10 underkastet Gaza en total blokade. Ingen fødevarer. Intet vand. Ingen strøm. Ingen olie. Målet er at myrde hele befolkningen ved hungersnød og død af tørst. Det er folkemord. Israels krigsminister benyttede samtidig lejligheden til at betegne palæstinenserne som dyr. Samme betegnelse nazisterne brugte om jøderne i 1930'erne.

Israel har siden 7/10 kastet 50.000 bomber over Gaza, bombet hospitaler, skoler, moskeer, kirker, hele boligkvarterer og drevet over 2 mio. på flugt. Ikke siden 2. Verdenskrig er der gennemført bombardementer med en sådan intensitet.

Apartheidstaten Israel har siden 7/10 dræbt 15 gange så mange civile i Gaza som der er dræbt i Ukraine de sidste 12 måneder (OCHCR).

FN's Generalforsamling krævede 27/10 øjeblikkelig humanitær våbenhvile og respekt for krigens love. Det var det globale syd mod de uciviliserede krigsmagere i nord. 120 stater stemte for resolutionen, mens USA, Israel og 12 andre lande stemte for fortsat folkemord. 45 lande, deriblandt Danmark undlod at stemme. De støtter også Israels fortsatte folkemord i Gaza.

FN's nødhjælpsorganisationer og de internationale menneskerettighedsorganisationer har forsøgt at overtale USA og EU til våbenhvile, for det er dem der leverer våbnene og den politiske opbakning til folkemordet. Forgæves. Derved gør USA og EU sig medskyldige i folkemordet jvf. 4. Genevekonvention.

Israel + USA + EU = Folkemord

Bryd censuren i Danmark: Følg udviklingen på Al Jazeera Følg udviklingen på DemocracyNow Følg udviklingen på Electronic Intifada

Støt Læger uden Grænsers arbejde i Gaza. Læger uden Grænser har måttet trække sig ud af det nordlige Gaza pga. Israels fortsatte terror.

Viggo Kampmann
Viggo Kampmann
(Arbejderbevægelsens Bibliotek og Arkiv, ABA)

Kampmann (1910-76), dansk socialdemokratisk politiker. Uddannet cand.polit. i 1934 og derefter sekretær i Statistisk Departement (1934-44), ekspeditionssekretær i generalsekretariatet for regeringens beskæftigelsesudvalg (1944-46), økonomisk-statistisk konsulent i skatteministeriet (1946), chef for det økonomiske sekretariat (1942-50) samt konstitueret direktør og formand for direktionen i Kongeriget Danmarks Hypotekbank.

Som ung var Kampmann socialist og ikke socialdemokrat. Hans vej ind i socialdemokratisk politik var derfor også helt ny ifht. tidligere socialdemokratiske politikere. Han havde ikke været gennem partiets forskellige organisationer, men blev hentet ind i politik direkte fra centraladministrationen. I Hedtoft regeringen (1947-50) fik han en særdeles vigtig funktion som leder af det økonomiske sekretariat under Vilhelm Buhls ministerium som samordner af den økonomiske politik. Sekretariatet bestod af cand.polit'er (nationaløkonomer) og blev derfor også spøgefuldt kaldt «politbureauet». Her viste han sin evne til at formulere problemerne, opstille mulige løsninger og overlade beslutningen til politikerne.

I september 1950 blev han finansminister - men kun for godt en måned til Hedtoft gik af. Da Hedtoft i 1953 atter dannede regering, blev Kampmann igen finansminister. Han fortsatte på samme post under H.C. Hansens regeringer frem til 1960, da denne døde. Selv om der ikke var taget beslutning om det, var det klart, at han skulle overtage statsministerposten. Det blev dog ikke for nogen langvarig periode. Efter flere alvorlige hjerteanfald måtte han i 1962 overlade posten til Jens Otto Krag. Frem til 1966 var han redaktør af partiets månedsblad Verdens Gang, og i 1971 udsendte han sine erindringer: Mit forhenværende liv - i glimt. Han blandede sig i sine sidste år lejlighedsvis i den politiske debat, og var ikke altid lige enig i de beslutninger, hans parti tog.

A.J.