Kategorier dette opslag er registreret under:
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Originalopslag fra pax Leksikon (1978-82)
Læst af: 26.550
: :
Kendis
Left
Rocks
2024-06-23 16:21
2024-06-22 05:06

Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Kendis betyder andet end blot det at være kendt. Kendte personer kan komme i historiebøgerne, kendis'erne kommer i ugepressen.

Uanset om man har set glimt af fænomenet gennem historien, er kendis knyttet til massekommunikationssamfundet. Tidligere bestod vejen til berømmelse i at blive kendt på grund af noget. En illustration af dette finder vi i Anders Ands forsøg på at svømme over den engelske kanal med en appelsin på et spaghettirør, under fuld pressedækning.

Præstationer kan give et øjebliks berømmelse, men kendisstatus kræver, at man pga. sit arbejde eller på anden måde tager ophold i massemediernes kanaler. Forholdet er præget af en gensidig afhængighed, og det er uge- og dagspressen som sørger for selve forvandlingen til kendis. Den identitetstrussel det kan være mod enkelte at deltage på kommercialitetens forfladningsmarked, blev genialt løst af en middagsavis ved lanceringen af kendistoppen og antikendis-kendis'eriet. Ved selvironi forhindrede man kritik, samtidig med at man fik en vis kontrol med dele af kendismarkedet.

Den inderste cirkel i kendisverdenen udgøres af dele af underholdningsbranchens og massemediernes ansatte, let iblandet elementer fra det politiske liv. Kendisrollen er en vigtig del af privatiseringsprocessen, og dens mekanik fører til øget personificering af politikken, med vægt på familie og ærligt udseende.

I.F.