Kategorier dette opslag er registreret under:
Verden  .  Europa  .  Frankrig
Organisation  .  Bevægelser  .  Parti
Ideologi  .  Socialistisk  .  Revolutionær  .  Trotskisme
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 1/5 2001
Ansvarlig redaktion: Arbejderhistorie
Læst af: 23.856
: :
LCR
Left
Rocks
2024-06-24 05:01

Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Ligue Communiste Révolutionnaire (Revolutionært Kommunistisk Forbund, LCR) er den franske sektion af Fjerde Internationale. LCR blev stiftet i 1974, efter at dens forgænger, Ligue Communiste, og dennes ungdomsorganisation blev opløst af regeringen og partiets ledelse fængslet for deres demonstrationer mod de første højreekstreme møder i Paris i 1973.

LCR, som i dag tæller 2.000 medlemmer, har oplevet en stærk medlemstilgang siden storstrejkerne i Frankrig i 1995. LCR's talsperson er Alain Krivine, som var en af de ledende figurer i studenterbevægelsen i 1968. Krivine var præsidentkandidat ved valgene i 1969 og 1974.

LCR er også kendt for sine medlemmers aktivitet i en række sociale bevægelser i Frankrig, blandt andet strejkebevægelser, arbejdsløshedsbevægelsen, støtten til «Les sanspapiers» og bevægelserne mod Front National. LCR besluttede i 1998 at indgå i et valgsamarbejde med Lutte Ouvrière.

B.V.

Internet:
http://www.lcr-rouge.org