Kategorier dette opslag er registreret under:
Verden  .  Europa  .  Norge
   .  Asien  .  Mellemøsten  .  Palæstina
Organisation  .  Bevægelser  .  Græsrodsorganisationer  .  Solidaritet
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Originalopslag fra pax Leksikon (1978-82)
Læst af: 23.560
: :
Palestinafronten i Norge
Left
Rocks
2023-11-27 19:19

Zionismens terror mod Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

STOP ISRAELS, USA's og EU's FOLKEMORD I GAZA!
STOP ISRAELS KRIGSFORBRYDELSER!

I 1943 nedkæmpede den nazistiske besættelsesmagt oprøret i den jødiske ghetto i Warzawa, myrdede 20.000 og fordrev 36.000.

I 2023 har Israel indledt et folkemord i Gaza, har iflg. EuroMed myrdet over 20.000 civile (heraf 9.000 børn). Dertil kommer titusinder, der fortsat er begravet i ruinerne fra Israels terrorbombardementer. Dets hensynsløse angreb på hospitaler, skoler, flygtningecentre, moskeer, kirker, FN ansatte, journalister og civile er uden sidestykke i verdenshistorien. Israels folkemord-medskyldige i USA og EU taler om Israels ret til at 'forsvare sig'. Folkemord er ikke forsvar. David Hearst er jøde. Halvdelen af hans familie blev dræbt under Holocaust. Han er chefredaktør for Middle East Eye. I dette 11 minutters klip piller han myten om Israels ret til selvforsvar fra hinanden: Israel og myten om 'selvforsvar'. Det handler ikke om 'selvforsvar' men om udryddelse af et andet folk - palæstinenserne.

Israel har siden 9/10 underkastet Gaza en total blokade. Ingen fødevarer. Intet vand. Ingen strøm. Ingen olie. Målet er at myrde hele befolkningen ved hungersnød og død af tørst. Det er folkemord. Israels krigsminister benyttede samtidig lejligheden til at betegne palæstinenserne som dyr. Samme betegnelse nazisterne brugte om jøderne i 1930'erne.

Israel har siden 7/10 kastet 30.000 bomber over Gaza, bombet hospitaler, skoler, moskeer, kirker, hele boligkvarterer og drevet over 2 mio. på flugt.

Apartheidstaten Israel har siden 7/10 dræbt 10 gange så mange civile i Gaza som der er dræbt i Ukraine de sidste 12 måneder (OCHCR).

FN's Generalforsamling krævede 27/10 øjeblikkelig humanitær våbenhvile og respekt for krigens love. Det var det globale syd mod de uciviliserede krigsmagere i nord. 120 stater stemte for resolutionen, mens USA, Israel og 12 andre lande stemte for fortsat folkemord. 45 lande, deriblandt Danmark undlod at stemme. De støtter også Israels fortsatte folkemord i Gaza.

FN's nødhjælpsorganisationer og de internationale menneskerettighedsorganisationer har forsøgt at overtale USA og EU til våbenhvile, for det er dem der leverer våbnene og den politiske opbakning til folkemordet. Forgæves. Derved gør USA og EU sig medskyldige i folkemordet jvf. 4. Genevekonvention.

Israel + USA + EU = Folkemord

Bryd censuren i Danmark: Følg udviklingen på Al Jazeera Følg udviklingen på DemocracyNow Følg udviklingen på Electronic Intifada

Støt Læger uden Grænsers arbejde i Gaza. Læger uden Grænser har måttet trække sig ud af det nordlige Gaza pga. Israels fortsatte terror.

Palæstinafronten i Norge er en solidaritetsorganisation for det palæstinensiske folk, dannet efter splittelsen på Palæstinakomiteens landsmøde i januar 1976 (se Palæstinakomiteen i Norge). Organisationen blev oprettet i marts samme år efter konsultationer med PLO. Politisk baserede fronten sit program på Palæstinakomiteens oprindelige parolegrundlag. Efter enkelte revideringer på to landsmøder, havde parolerne i 1979 følgende ordlyd:

  1. Støt det palæstinensiske folks nationale befrielseskamp på dets egne vilkår.
  2. For et frit og demokratisk Palæstina med lige rettigheder for alle etniske, kulturelle og religiøse grupper.
  3. Bekæmp den zionistiske stat Israel, USA imperialismen og det palæstinensiske folks fjender i den arabiske verdenen.
  4. Nej til to-statsløsning - støt kampen for befrielsen af hele Palæstina.

I lighed med Palæstinakomiteen var Palæstinafronten baseret på individuelt medlemskab (aktivistprincippet) - ikke organisationsmedlemskab. Dette hang sammen med, at meget få organisationer på denne tid havde taget klart standpunkt for den palæstinensiske befrielseskamp, og at man behøvede engagerede og godt skolede personer, som ikke var bundet af loyalitet overfor bestemte politiske organisationer i Norge. I socialdemokratiske kredse og i dele af SV blev det fortsat anset som politisk-moralsk betænkeligt at støtte palæstinenserne og være erklæret antizionist.

Palæstinafronten havde som hovedformål at skabe politisk bredde i den norske pro-palæstinensiske opinion. Arbejdet var baseret på to principper: a) Uafhængighed af partipolitiske grupper i Norge og b) støtte til hele befrielsesbevægelsen, ikke kun til bestemte fraktioner. Der blev lagt vægt på skoling og der arrangeredes bl.a. regelmæssige rejser til Libanon i samarbejde med PLO. Under uddelingen af Nobels Fredspris til Begin og Anwar Saddat i 1978 samlede Palæstinafronten over 4.000 mennesker til demonstration - den største antiimperialistiske demonstration siden protesterne mod Vietnamkrigen. Bag demonstrationen stod 14 organisationer fra Centerungdommen til NKP. Palæstinafrontens faglige udvalg fik desuden et bredt kontaktnet i norsk fagbevægelse og formidlede kontakt mellem Den palæstinensiske Arbejderunion og norske faglige organisationer.

N.B.