Kategorier dette opslag er registreret under:
Personer  .  Mænd
Verden  .  Europa  .  Storbritannien
Arbejde  .  Kultur  .  Litteratur  .  Journalistik
   .  Politisk  .  Politiker  .  Parlamentariker
      .  Sundhedsminister
      .  Arbejdsminister
Ideologi  .  Socialistisk  .  Reformistisk  .  Socialdemokrati
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Originalopslag fra pax Leksikon (1978-82)
Ansvarlig redaktion: Arbejderhistorie
Læst af: 30.677
: :
Bevan, Aneurin
Left
Rocks
2023-11-27 19:19

Zionismens terror mod Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

STOP ISRAELS, USA's og EU's FOLKEMORD I GAZA!
STOP ISRAELS KRIGSFORBRYDELSER!

I 1943 nedkæmpede den nazistiske besættelsesmagt oprøret i den jødiske ghetto i Warzawa, myrdede 20.000 og fordrev 36.000.

I 2023 har Israel indledt et folkemord i Gaza, har iflg. EuroMed myrdet over 20.000 civile (heraf 9.000 børn). Dertil kommer titusinder, der fortsat er begravet i ruinerne fra Israels terrorbombardementer. Dets hensynsløse angreb på hospitaler, skoler, flygtningecentre, moskeer, kirker, FN ansatte, journalister og civile er uden sidestykke i verdenshistorien. Israels folkemord-medskyldige i USA og EU taler om Israels ret til at 'forsvare sig'. Folkemord er ikke forsvar. David Hearst er jøde. Halvdelen af hans familie blev dræbt under Holocaust. Han er chefredaktør for Middle East Eye. I dette 11 minutters klip piller han myten om Israels ret til selvforsvar fra hinanden: Israel og myten om 'selvforsvar'. Det handler ikke om 'selvforsvar' men om udryddelse af et andet folk - palæstinenserne.

Israel har siden 9/10 underkastet Gaza en total blokade. Ingen fødevarer. Intet vand. Ingen strøm. Ingen olie. Målet er at myrde hele befolkningen ved hungersnød og død af tørst. Det er folkemord. Israels krigsminister benyttede samtidig lejligheden til at betegne palæstinenserne som dyr. Samme betegnelse nazisterne brugte om jøderne i 1930'erne.

Israel har siden 7/10 kastet 30.000 bomber over Gaza, bombet hospitaler, skoler, moskeer, kirker, hele boligkvarterer og drevet over 2 mio. på flugt.

Apartheidstaten Israel har siden 7/10 dræbt 10 gange så mange civile i Gaza som der er dræbt i Ukraine de sidste 12 måneder (OCHCR).

FN's Generalforsamling krævede 27/10 øjeblikkelig humanitær våbenhvile og respekt for krigens love. Det var det globale syd mod de uciviliserede krigsmagere i nord. 120 stater stemte for resolutionen, mens USA, Israel og 12 andre lande stemte for fortsat folkemord. 45 lande, deriblandt Danmark undlod at stemme. De støtter også Israels fortsatte folkemord i Gaza.

FN's nødhjælpsorganisationer og de internationale menneskerettighedsorganisationer har forsøgt at overtale USA og EU til våbenhvile, for det er dem der leverer våbnene og den politiske opbakning til folkemordet. Forgæves. Derved gør USA og EU sig medskyldige i folkemordet jvf. 4. Genevekonvention.

Israel + USA + EU = Folkemord

Bryd censuren i Danmark: Følg udviklingen på Al Jazeera Følg udviklingen på DemocracyNow Følg udviklingen på Electronic Intifada

Støt Læger uden Grænsers arbejde i Gaza. Læger uden Grænser har måttet trække sig ud af det nordlige Gaza pga. Israels fortsatte terror.

Aneurin Bevan

Bevan (1897-1960), også kaldet Nye Bevan, britisk socialist, forgrundsfigur på Labours venstrefløj, fremragende taler og social reformator. Bevan var søn af en minearbejder, gik to år på Central Labour College, London, og valgtes til parlamentet i 1929. Under 2. verdenskrig var Bevan en heftig kritiker af Churchills samlingsregering. I 1939 blev Bevan gennem en kort periode ekskluderet af Labour for sin deltagelse i enhedsfrontens arbejde mod regeringen. Fra 1940 til 1945 fungerede Bevan som redaktør for venstrefløjens organ «Tribune». Som sundhedsminister i Clement Attlees arbejderregering efter krigen blev Bevan hovedansvarlig for opførelse af boliger og gennemførelsen af Labours nationale sundheds- og pensionssystem. Han blev arbejdsminister 1951, men gik af året efter i protest mod regeringens genoprustningsprogram, der forudsatte nedskæringer i de sociale budgetter. I midten af 1950'erne blev Bevan midtpunkt for venstrefløjens kritik af Labours officielle politik, og hans navn knyttedes til dette oppositionsarbejde - kendt som Bevan-fløjen. Bevan forblev radikal livet igennem, selv om han efter nederlaget til Hugh Gaitskelt i kampen om partilederposten i 1955, blev mere moderat og især hvad angår kolonipolitik, forekom mere konservativ. Bevan måtte som ung overvinde en talefejl og arbejdede bevidst med at udvikle sin stil og gennemslagskraft som debattør. Samtiden anerkendte ham som en skarp og effektiv taler, der især mestrede de mere uformelle og spontane diskussioner. Bevan var en meget farverig person, der også skaffede sig mange fjender. Churchill kaldte ham engang «en grossist i uhøflighed». Bevans selvbiografi: «In Place of Fear» udkom i 1952.

B.Ha.