Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler |
Hovedkvarter: Johannesburg, Sydafrika
Omsætning:
Antal ansatte:
Sydafrikansk mine- og industrikoncern.
Grundlagt i 1917 af Sir Ernest Oppenheimer, der konsoliderede den sydafrikanske mineindustri. En proces der var indledt allerede i det 19. århundrede af Cecil Rhodes og andre imperialister. Selskabet fik navnet Anglo American fordi den nordamerikanske bank J.P. Morgan & Co. leverede halvdelen af den oprindelige kapital på 1 million $. Endvidere var mineingeniøren Herbert Hoover involveret.
Koncernen består i dag af Anglo, De Beers Consolidated Mines Ltd. og Minerals and Resources Corp. (Minorco). Anglo ejer 34 % af De Beers, og samtidig ejer De Beers 38 % af Anglo. E. Oppenheimer & Son Co. ejer 80 % af Anglo American. Da udenlandske virksomheder i 1980'erne forlod Sydafrika pga. den internationale boykot af apartheid regimet i landet, opkøbte Anglo American mere end halvdelen af aktierne på børsen i Johannesburg.
Anglo American Gold Investment Co. har en høj omend faldende profitmargen: 67 % (1991), 87 % (1990), 90 % (1989), 93 % (1988). Anglo American Industrial Corporation driver endvidere stålværker og fremstiller industrielle kemikalier.
Datterselskaber
Minerals and Resources Group (Minorco)
Anglo American datterselskabet Minerals and Resources Corp. (Minorco) har zink miner i Yukon (Hudson Bay Mining); naturgas udvinding i Texas (Adobe Resources); 14 % andel i Salomon Inc. (der ejer Wall Street's Salomon Bros., Phillip Bros., og Phibro Energy); 29 % andel i Consolidated Gold Fields (London), der ejer 26 % af Newmont Mining (New York), der ejer 30 % af Peabody Holding; 30 % af Engelhard (U.S.) (katalysatorer, metaller, kaolin); over halvdelen af Inspiration Resources (kobber, zink, guld, sølv, nikkel, kul, agroindustri).
Minorco er desuden involveret i 250 miner i 22 lande udover Sydafrika. Det sælger diamanter, guld, platin og beskæftiger 250.000 mennesker. Anglo har desuden andele i Sydafrikas 6 andre mineselskaber. Det driver Navachab guldminen i Namibia. Anglo har desuden aktiviteter i Botswana, hvor der søges efter kobber i Maun minen og nikkel/kobber i Martin's minen. Endelig driver selskabet Isabella guldminen i Zimbabwe, nord for Bulawayo.
Selskabet købte Sydafrikas største bank fra Barclays i 1986.
De Beers Consolidated Mines
Anglo American datterselskab De Beers er verdens største diamantkartel, der kontrollerer 80 % af verdensproduktionen af diamanter. Det bleb grundlagt i 1880 af Cecil Rhodes og overtaget af Oppenheimer i 1929. De Beers' hovedkvarter ligger i London.
Datterselskabet Kalahari Mines kontrollerer produktionen af diamanter i Den demokratiske republik Congo. De Beers financierer en diamant behandlings fabrik i Luanda, Angola for det statsejede selskab Endiama. Endvidere er det involveret i kulminedrift i Sydafrika.
De Beers datterselskabet Willcroft Co. Ltd. of Bermuda og Willcroft datterselskabet Tanex Ltd. har underskrevet en aftale om efterforskning og udvinding af diamanter med Tanzanias regering. Den dækker 22,000 km2 i Mwanza, Shinyanga og Tabora regionerne. Willcroft har siden 1958 været i joint-venture partnerskab med Tanzania gennem Williamson Diamonds Ltd.
Produktionen af diamanter i Australien og Rusland vil kunne true De Beers' kontrol over verdensmarkedet. De Beers har dog været i stand til at blive ene-aftager af industri- og smykkediamanter fra Ashton minen i Australien og i 1990 lånte De Beers' datterseelskab i Schweiz Sovjetunionen 1 milliard dollars til gengæld for eksklusiv ret til at markedsføre Ruslands diamanter for en 5 årig periode. Aftalen havde en samlet værdi af 5 millioner dollars. I 1992 åbnede De Beers et kontor i Moskva. Endelig producerer selskabet syntetiske diamanter i Irland.