Kategorier dette opslag er registreret under:
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 16/1 2004
Læst af: 42.269
: :
Flydende valutakurser
Left
Rocks
2024-05-25 05:54

Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Et valutasystem med helt flydende valutakurser betyder, at kursen alene bestemmes af markedet, dvs. af udbud af og efterspørgsel efter den pågældende valuta.

Siden Bretton Woods systemet ophørte i 1971, er det dette system, der mere eller mindre har været gældende for forholdet mellem hovedvalutaerne, dvs. dollar, yen og de europæiske valutaer (nu Euro'en).

I princippet kan man her føre den indenrigsøkonomiske politik, man ønsker. F.eks. en ekspansiv politik for at sikre beskæftigelsen eller en restriktiv politik for at bekæmpe inflationen, for hvis det giver underskud i forhold til udlandet - udbudet af valuta overstiger efterspørgslen - deprecieres valutaen, indtil landets varer er blevet så billige, at man atter kan konkurrere.

I praksis har de rent markedsbestemte kurser betydet kurser bestemt af de internationale kapitalbevægelser, og det har givet mindre politisk spillerum. Den økonomiske ulempe ved flydende kurser er, at kurserne kan svinge voldsomt, således at varehandel bliver en uberegnelig og risikabel affære.

An.Lu.

Internet

Aktuelle valutakurser: http://www.valutakurs.dk