Kategorier dette opslag er registreret under:
DatoOpdatering
Indhold
Diskussionsforum
Send
Sidst ajourført: 1/5 2001
Læst af: 31.786
: :
Efterretningstjeneste
Left
Rocks
2024-06-14 14:02

Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Ved efterretningstjeneste forstås normalt hemmelig virksomhed, som har til formål at skaffe information om fremmede staters (læs: fjenders) militære og økonomiske ressourcer og deres militærstrategiske og politiske planlægning. Informationen skaffes gennem åbne kilder, gennem agenter og i de seneste 20-30 år ikke mindst gennem satellitter og aflytning af elektronisk kommunikation. I en del lande har efterretningstjenesten samtidig som opgave at forestå den defensive virksomhed, ved at hindre at fremmede stater kan skaffe sig tilsvarende oplysninger om landet selv. På grund af tjenestens hemmelige karakter har politikere imidlertid fundet det muligt at anvende tjenesten som et offensivt politisk organ. Efterretningstjenester har derfor været ansvarlige for attentater, statskup, sabotage m.m.

I Danmark og de øvrige NATO lande er efterretningstjenesten er en nært integreret del af NATO. USA har hovedansvaret for efterretningsvirksomheden i NATO-regi. De informationer som fremkommer gennem f.eks. dansk efterretningstjenestes lytte- og pejlestationer, går videre til hovedkvarteret for den nordamerikanske efterretningstjeneste NSA's (National Security Agency) hovedkvarter i USA. Gennem samarbejdet i NATO og direkte aftaler med USA har Danmark også bidraget aktivt til offensiv spionage og sabotagevirksomhed.

I.J.