Left Rocks

Browserudgave

Kommunistisk Sammenslutning (marxister-leninister) (KS(m-l))

Kommunistisk Sammenslutning (marxister-leninister) (KS(m-l)), dansk ml-gruppe (1978), der fungerede som overgang fra KAP til DKP/ML.

KS(m-l) stiftedes i maj 1978 af de kommunister, som brød med KAP efter afslutningen af en langvarig kamp for marxismen-leninismen og den internationale kommunistiske bevægelses generallinje inden for KAP imod partiets revisionistiske udskriden.

Gruppen beskrev sit grundlag således:

«KS(m-l)s grundlag er marxismen-leninismen, dvs. marxismen i imperialismens og den proletariske revolutions epoke. Vi bygger på marxismen-leninismens klassikere Marx, Engels, Lenin og Stalin og på andre store marxister-leninister som Enver Hoxha. Vi er en del af den internationale kommunistiske bevægelse. Vi bygger på de revolutionære traditioner Danmark fra de første kommunister Gerson Trier og Nikolaj L. Petersen, gennem den revolutionære linje, som DKP repræsenterede som sektion af Komintern, kampene der førtes i KFML mod DKP-revisionismen og kampene inden for KFML/KAP mod den nye opportunistiske strømning og den moderne revisionisme».

Gruppen fik mindre end 1 års levetid. Den 31. december 1978 var den med til at danne DKP/ML.

A.J.

Beslægtede opslag

Ansvarlig redaktion: Arbejderhistorie

Sidst ajourført: 1/5 2001

Læst af: 23.143