Zionismens folkemord i Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

Browserudgave

Citicorp

Hovedkvarter: New York, USA

Omsætning: 76,4 mia. US$ (1998)

Profit: 5,8 mia. US$ (1998)

Ansatte: 170.100 (1998)

 

Nordamerikansk storbank. Grundlagt i 1812 af den første direktør for USA's Nationalbank. Den åbnede kontor i London i 1902, i Buenos Aires i 1914 og i 1939 havde den 100 udenlandske filialer. James Rockefeller blev bestyrelsesformand for banken i 1952. Den er i dag USA's største bank, og en af de største udstedere af kreditkort. Banken henviser i sine annoncer stolt til, at størstedelen af USA's statsborgere skylder penge til dens VISA, MasterCard, Carte Blanche og Diners Club.

Citicorp opererer i dag i 90. Dens værdier på 232 mia. US$ er spredt over USA (57 %), Europa, Mellemøsten og Afrika (21 %), Asien og Stillehavet (13 %), og Latinamerika (7 %). Citibank er en af de store aktører i den internationale finansverden. I slutningen af 70'erne og starten af 80'erne havde den givet store lån til lande i den 3. verden, og var i 1982 ved at blive trukket ned, da Mexico indstillede betalingerne på sin udlandsgæld. Banken blev hindret i at krakke, takket være lån fra USA's Nationalbank (Federal Reserve). Trods dens betydelige værdier får den endnu i dag finansiel støtte fra US Overseas Private Investment Corporation (OPIC), der er et «selskab» kontrolleret af USA's udenrigsministerium. Blandt Citicorp's OPIC-støttede projekter finder vi: bankvirksomhed i Pakistan, Argentina, Indien, Indonesien; papirproduktion i Argentina og Brasilien; en nikkelmine i Colombia, biludlejning i Thailand; polyethylen produktion i Venezuela; fiskemelsproduktion i Chile. Sammen med Shell og Scott Paper ejer Citicorp Santa Fe Forestal y Industria. En 460 million US$ papirmassefabrik i Nacimiento, Chile. Santa Fe Group er en joint venture operation mellem Royal Dutch Shell, Scott Paper og Citibank, der er involveret i 2 plantager med genetisk modificerede eukalyptus træer i Chile. Plantagerne der modtager træerne vil i sidste ende skulle forsyne Santa Fe papirmassefabrikken med tilstrækkeligt træ til at generere omkring 100 millioner US$ årligt i profit.

Citibank åbnede en afdelingen for offentligheden i Indien i 1987. Den havde i 1991 1,7 mia. US$ i indlån og gav samme år en profit på 46 mio. US$. I 1994 åbnede banken kontorer i Hanoi og Ho Chi Minh City i Vietnam.

A.J.

Beslægtede opslag

Sidst ajourført: 1/5 2001

Læst af: 21.442