Zionismens terror mod Palæstina er i dag et barbari, der overgår nazismens terror i Europa under 2. Verdenskrig. Palæstinenserne er i dag verdens jøder, og zionisterne deres bødler

STOP ISRAELS, USA's og EU's FOLKEMORD I GAZA!
STOP ISRAELS KRIGSFORBRYDELSER!

I 1943 nedkæmpede den nazistiske besættelsesmagt oprøret i den jødiske ghetto i Warzawa, myrdede 20.000 og fordrev 36.000.

I 2023 har Israel indledt et folkemord i Gaza, har iflg. EuroMed myrdet over 20.000 civile (heraf 9.000 børn). Dertil kommer titusinder, der fortsat er begravet i ruinerne fra Israels terrorbombardementer. Dets hensynsløse angreb på hospitaler, skoler, flygtningecentre, moskeer, kirker, FN ansatte, journalister og civile er uden sidestykke i verdenshistorien. Israels folkemord-medskyldige i USA og EU taler om Israels ret til at 'forsvare sig'. Folkemord er ikke forsvar. David Hearst er jøde. Halvdelen af hans familie blev dræbt under Holocaust. Han er chefredaktør for Middle East Eye. I dette 11 minutters klip piller han myten om Israels ret til selvforsvar fra hinanden: Israel og myten om 'selvforsvar'. Det handler ikke om 'selvforsvar' men om udryddelse af et andet folk - palæstinenserne.

Israel har siden 9/10 underkastet Gaza en total blokade. Ingen fødevarer. Intet vand. Ingen strøm. Ingen olie. Målet er at myrde hele befolkningen ved hungersnød og død af tørst. Det er folkemord. Israels krigsminister benyttede samtidig lejligheden til at betegne palæstinenserne som dyr. Samme betegnelse nazisterne brugte om jøderne i 1930'erne.

Israel har siden 7/10 kastet 30.000 bomber over Gaza, bombet hospitaler, skoler, moskeer, kirker, hele boligkvarterer og drevet over 2 mio. på flugt.

Apartheidstaten Israel har siden 7/10 dræbt 10 gange så mange civile i Gaza som der er dræbt i Ukraine de sidste 12 måneder (OCHCR).

FN's Generalforsamling krævede 27/10 øjeblikkelig humanitær våbenhvile og respekt for krigens love. Det var det globale syd mod de uciviliserede krigsmagere i nord. 120 stater stemte for resolutionen, mens USA, Israel og 12 andre lande stemte for fortsat folkemord. 45 lande, deriblandt Danmark undlod at stemme. De støtter også Israels fortsatte folkemord i Gaza.

FN's nødhjælpsorganisationer og de internationale menneskerettighedsorganisationer har forsøgt at overtale USA og EU til våbenhvile, for det er dem der leverer våbnene og den politiske opbakning til folkemordet. Forgæves. Derved gør USA og EU sig medskyldige i folkemordet jvf. 4. Genevekonvention.

Israel + USA + EU = Folkemord

Bryd censuren i Danmark: Følg udviklingen på Al Jazeera Følg udviklingen på DemocracyNow Følg udviklingen på Electronic Intifada

Støt Læger uden Grænsers arbejde i Gaza. Læger uden Grænser har måttet trække sig ud af det nordlige Gaza pga. Israels fortsatte terror.

Browserudgave

Ashkenazi jøder

Ordet Ashkenazi stammer fra det gamle hebræiske ord Ashknaz, der oprindelig betegnede Skyterne - et tyrkiske folk fra Sortehavet - og blev senere anvendt af de centraleuropæiske jøder som betegnelse for «Tyskland». I sin bredere nutidige betydning anvendes det om jøder fra Central- og Østeuropa under et, hvoraf de fleste taler Jiddish (tysk blandet med hebræisk og slaviske udtryk).

Ashkenazi gruppen adskiller sig både i sprog og religiøse ritualer fra de sefardiske jøder, der er jøder fra Spanien, Portugal samt de muslimske lande i Mellemøsten og Nordafrika. Selvom flertallet af jøder der blev myrdet i Holocaust under 2. Verdenskrig var Ashkenazi, så vurderes det at omkring 80% af verdens jøder er Ashkenazi, hvoraf flertallet lever i USA, Israel og Frankrig.

Zionismen opstod som ideologi i Østeuropa, og havde sit tyngdepunkt blandt Ashkenazi jøderne, der i 1948 udgjorde 80% af den jødiske befolkning i Israel. Dette tal faldt til under 50% efter indvandringen af sefardiske jøder fra Magreb området i Nordafrika og Lilleasien, samt orientalske jøder fra især Iraq, Yemen og Syrien. Med masseindvandringen af (Ashkenazi) jøder fra det tidligere Sovjetunionen og Østeuropa fra slutningen af 1980'erne, steg Ashkenazi'ernes andel af den jødiske befolkning i Israel dog atter til over halvdelen.

Frem til 1977 var politik i Israel domineret af Arbejderpartiet, der historisk overvejende bestod af Ashkenazi jøder, og som sit havde den zionistiske bevægelse som sin oprindelse. I protest mod 30 års dominans fra Arbejderpartiet og den dårlige sociale situation de stod fastlåste i, stemte stadig flere blandt de sefardiske og orientalske jøder på Likud partiet. Det førte i 1977 til det historiske nederlag for Arbejderpartiet under ledelse af Yitzhak Rabin, og til dannelsen af den første israelske højrefløjsregering under ledelse af Menahem Begin. Trods kortvarige gensyn med regeringsmagten - i 1992 under ledelse af Yitzhak Rabin og i 1999 under ledelse af Ehud Barak - så er Arbejderpartiet og dets sociale basis blandt Ashkenazi jøderne præget af politisk tilbagegang til fordel for religiøse, højrefløjs og orientalske partier.

A.J.

Beslægtede opslag

Sidst ajourført: 1/5 2002

Læst af: 40.444